Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Κανένας εκβιασμός δε θα σταματήσει τους αγώνες

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τις χτεσινές συναντήσεις

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, του προέδρου του ΣΕΒ, καθώς και τις δηλώσεις και την επιστολή του προέδρου της ΓΣΕΕ για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σημειώνει:

«Οι 100άδες χιλιάδες άνεργοι, οι 100άδες καθημερινές απολύσεις, οι χιλιάδες απλήρωτοι στους τόπους δουλειάς, οι περικοπές μισθών, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι χιλιάδες που εργάζονται ανασφάλιστοι ή με μειωμένα ένσημα, οι διαθεσιμότητες, οι μισθοί των 400, των 500, των 600 και των 700 ευρώ, οι συντάξεις πείνας μιλούν από μόνα τους για τα έργα και τις ημέρες, αλλά και τις προθέσεις των παραπάνω.

Αυτήν την πραγματικότητα καμιά δήλωση κανενός τους στα πλαίσια των "ρόλων" τους δεν μπορεί να την αλλάξει να ξεγελάσει και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Καλά κάνουν και ανησυχούν, κανένας εκβιασμός, καμιά απειλή, κανένας μηχανισμός από αυτούς που ενεργοποιούν (κρυφούς και φανερούς) το τελευταίο διάστημα δε θα μας σταματήσει.

Ακόμα περισσότερους και πιο μαζικά θα μας μετρούν στις διαδηλώσεις και στις πορείες. Ακόμα περισσότερους και πιο αποφασισμένους θα μας βλέπουν στις απεργίες, στις περιφρουρήσεις στα εργοστάσια, στα ξενοδοχεία, στα πλοία σε κάθε τόπο δουλειάς.

Σε περισσότερες πρωτοβουλίες κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, τη νεολαία, τους αγρότες θα μας βλέπουν.

Για ένα πράγμα μπορούν να είναι σίγουροι. Οτι θα κάνουμε τα πάντα για να γίνουν οι χειρότεροι εφιάλτες τους πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ