Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
«Το ΚΕΑΤ είναι των τυφλών, όχι φιλέτο των ιδιωτών»

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 7 μ.μ., με συναυλία στο προαύλιο του ΚΕΑΤ

«Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», φώναξαν οι μαθητές, εργαζόμενοι, γονείς έξω από το υπουργείο Υγείας
«Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία», φώναξαν οι μαθητές, εργαζόμενοι, γονείς έξω από το υπουργείο Υγείας
«Οχι» στη διάλυση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στην εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής, ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του ΚΕΑΤ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, απαίτησαν χτες οι μαθητές και εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ, οι γονείς των μαθητών και φορείς του αναπηρικού κινήματος με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής, ενώ τη συμπαράστασή της εξέφρασε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Οι μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι κυβερνήσεις εδώ και μια δεκαετία αδιαφορούν που οι τυφλοί μαθητές δεν έχουν επάρκεια σε βιβλία, τεχνικά βοηθήματα, χώρους εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, ενώ αρνούνται να ιδρύσουν ειδικό για τυφλούς γυμνάσιο και λύκειο, υποχρεώνοντας τα παιδιά να παρακολουθούν μετά το σχολείο ένα δεύτερο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας έως αργά το βράδυ. Ακόμα ότι δε δίνουν λεφτά για τη λειτουργία του ΚΕΑΤ και την αποπεράτωση του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου του στην Καλλιθέα ενώ σε συνεργασία με τις διοικήσεις του Κέντρου διασπαθίζουν την περιουσία του σε όφελος ιδιωτών επιχειρηματιών. «Προετοιμάζουν τη δραστική μείωση του προσωπικού ξεκινώντας με απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων που εδώ και πολλά χρόνια καλύπτουν νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του Κέντρου, όπως η εκπαίδευση. Οδηγούν σε διάλυση και φορτώνουν το κόστος και την ευθύνη για την εκπαίδευση και αποκατάσταση του ανάπηρου παιδιού στην οικογένειά του», επισήμαναν οι μαθητές, εργαζόμενοι και φορείς.

Οι συγκεντρωμένοι, αντιδρώντας στην παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, απαίτησαν συνάντηση με την υπουργό ή υφυπουργό και άμεσες απαντήσεις στα προβλήματα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαναν συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου. Μετά την αποφασιστική τους στάση ορίστηκε συνάντηση με την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά αύριο Παρασκευή.

Οι μαθητές του ΚΕΑΤ συνεχίζουν την κατάληψη της Σχολής που ξεκίνησαν στις 16 Απρίλη. Από κοινού με τους εργαζόμενους, γονείς και φορείς, κλιμακώνοντας τη δράση τους για τη σωτηρία του ΚΕΑΤ πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το απόγευμα συναυλία στο προαύλιό του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση εργαζομένων και μαθητών του ΚΕΑΤ (2011-06-04 00:00:00.0)
«Ζητήσαμε βιβλία, μας στείλανε την αστυνομία» (2010-11-25 00:00:00.0)
Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις (2010-11-16 00:00:00.0)
Απαιτείται χρηματοδότηση και αναβάθμιση του Κέντρου (2010-05-05 00:00:00.0)
Απαιτούν το Κέντρο να παίξει πραγματικά το ρόλο του (2008-11-26 00:00:00.0)
Κατάληψη στο ΚΕΑΤ (2008-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ