Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση εργαζομένων και μαθητών του ΚΕΑΤ

Από την χτεσινή κινητοποίηση
Από την χτεσινή κινητοποίηση
Συμβολικό αποκλεισμό της οδού Θησέως μπροστά απ' το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι και μαθητές του Κέντρου διαμαρτυρόμενοι, γιατί οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της «Πρωτοπορίας» (αστική εταιρεία του ΚΕΑΤ) παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες και παλεύοντας για την αναβάθμιση του ΚΕΑΤ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων.

Με απλήρωτους και ανασφαλείς εργαζόμενους δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική μόρφωση και αποκατάσταση των τυφλών, επισήμαναν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι παρέμειναν για ώρα, φωνάζοντας συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ' το ΚΕΑΤ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα», «Οχι απολύσεις και ΜΚΟ μόνιμο και σταθερό προσωπικό» και μοιράζοντας ανακοινώσεις στους διερχόμενους και τους οδηγούς. Απαίτησαν να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος και να δοθεί οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια και την οικονομική σύνθλιψη των εργαζομένων που εδώ και 12 χρόνια αναπληρώνουν τις τραγικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στο ΚΕΑΤ. Ακόμα, την άμεση επιχορήγηση του ΚΕΑΤ για να εξοφληθούν τα χρέη του, την ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του.

Χαιρετίζοντας στην κινητοποίηση η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, εξέφρασε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και των τυφλών για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αποκατάσταση. Σημείωσε ότι οι ανάγκες για δημόσιες δομές για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των τυφλών είναι πολλαπλάσιες και ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επισήμανε ότι αυτά που συμβαίνουν στο ΚΕΑΤ εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να διαλύσει τις εναπομείνασες δομές Πρόνοιας.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με σύσκεψη ενημέρωση των φορέων - αναπήρων και σωματείων εργαζομένων της Καλλιθέας τη Δευτέρα 6 Ιούνη στις 7 μ.μ στο ΚΕΑΤ. Επίσης, με νέα στάση εργασίας και πικετοφορία στο κέντρο της Καλλιθέας την Πέμπτη 9 Ιούνη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 16 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ