Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή - Ολοι στην απεργία

Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Η πορεία
Η πορεία
Ενα μαζικό, μαχητικό και δυναμικό συλλαλητήριο, απ' το οποίο ακούστηκε ένα βροντερό «όχι» στη νέα βαρβαρότητα, καλώντας το λαό να ορθώσει το δικό του ανάστημα στην κατεύθυνση της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, ήταν το «επιστέγασμα» της χτεσινής ολοήμερης πανελλαδικής δράσης που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Δίνοντας το σύνθημα της παραπέρα κλιμάκωσης της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, εργάτες κι εργάτριες που συσπειρώνονται στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, νεολαίοι του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, επαγγελματοβιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ, γυναίκες που συστρατεύονται με την ΟΓΕ και φτωχοί αγρότες με την ΠΑΣΥ, συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα «μπλοκ» των προσυγκεντρώσεων στην πλατεία Ομόνοιας. Τα ταξικά συνδικάτα με τα πανό τους έχουν παραταχθεί μπροστά απ' την Ομόνοια. Λίγη ώρα αργότερα, η πορεία ξεκινά. Μπροστά το πανό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου: «Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή - Γενική Απεργία».

Χιλιάδες σημαίες ανεμίζουν και η πορεία «ανεβαίνει» τη Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Τα συνθήματα δε σταματούν ούτε λεπτό. Η πορεία φτάνει στο Σύνταγμα, όπου ήδη έχει στηθεί η εξέδρα της συγκέντρωσης στον πεζόδρομο της Ερμού. Την πορεία υποδέχονται εργάτες κι εργάτριες, που απ' το πρωί βρίσκονται εκεί και έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών, με μια «βροχή» από «τρικάκια» που πέφτουν απ' την ταράτσα του υπό κατάληψη υπουργείου. Την ίδια στιγμή, στην πλατεία και μπροστά απ' τη Βουλή, είναι συγκεντρωμένος κόσμος στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που οργανώνουν αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι». Τα «μπλοκ» των ταξικών δυνάμεων παρατάσσονται μπροστά από το υπουργείο γεμίζοντας ασφυκτικά το δρόμο.

«Μεγαλώνει το ποτάμι της οργής»

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας: «Η δύναμή μας είναι στην οργάνωση. Οργάνωση στον τόπο δουλειάς. Εκεί σπάει ο φόβος και η τρομοκρατία του εργοδότη. Η νέα καταιγίδα μέτρων, σε συνδυασμό με μια σειρά μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είναι στην κυριολεξία φωτιά για τη νεολαία, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, για αυτούς που μπαίνουν και θα μπουν στην παραγωγή».

Και επισήμανε: «Καλούμε τους νέους, τις νέες, τα νέα ζευγάρια να συμπορευτούν μαζί μας στο εργατικό κίνημα, να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες που θέλουν σιγή νεκροταφείου στο εργατικό κίνημα, που θέλουν άοσμο και άχρωμο κίνημα, χωρίς ταξικές αναφορές».

Σε ό,τι αφορά την απεργία, είπε: «Για το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, θεωρούμε ότι είναι ιερή υποχρέωση η οργάνωση των εργαζομένων, η οργάνωση του αγώνα κλάδο τον κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σχολειό το σχολειό, γειτονιά τη γειτονιά με σύνθημα: Ανατροπή και ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική. Να απαντήσουμε με δυναμική απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα που τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες, τους νέους, να δώσουμε τη μάχη της απεργίας οργώνοντας στην κυριολεξία κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο. Να περιφρουρήσουμε την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να σπάσει ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να πάρουν τώρα τις αποφάσεις τους».

Αμέσως μετά, η πορεία συνεχίστηκε μέχρι τη Συγγρού, όπου και οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-06-16 00:00:00.0)
Σήμερα στην Ομόνοια το νέο αγωνιστικό ραντεβού (2010-12-22 00:00:00.0)
Οι εργάτες έχουν το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ (2009-09-16 00:00:00.0)
Να μη χαθεί ούτε λεπτό! (2008-12-16 00:00:00.0)
Βήμα μπροστά! (2008-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ