Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Να μη χαθεί ούτε λεπτό!

Η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε παγκινητοποίηση, ενόψει των αυριανών πανεργατικών συγκεντρώσεων, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας

Με την ορμή της πανεργατικής απεργίας στις 10 του Δεκέμβρη (φωτ. από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα), οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν τα αυριανά συλλαλητήρια
Με την ορμή της πανεργατικής απεργίας στις 10 του Δεκέμβρη (φωτ. από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα), οι ταξικές δυνάμεις προετοιμάζουν τα αυριανά συλλαλητήρια
Πλατύ κάλεσμα για παγκινητοποίηση τις ώρες που απομένουν απευθύνει στα Συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ενόψει των πανεργατικών συλλαλητηρίων που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 17 Δεκέμβρη, σε όλη τη χώρα, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Με τα αυριανά συλλαλητήρια, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν συνέχεια στην πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, κατά του κεφαλαίου, των κομμάτων του, της ΕΕ, κατά της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι από χτες, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητείται η «Εκθεση Σέρκας» με την οποία το ευρωενωσιακό κεφάλαιο επιχειρεί να επιβάλει 65ωρη και πλέον εργάσιμη βδομάδα, να σπάσει το χρόνο εργασίας και «ενεργό» και «ανενεργό» και να βαθύνει την εργασιακή εκμετάλλευση με ετήσια διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ακόμα, στις 17 Δεκέμβρη, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο αναμένεται να γνωμοδοτήσει σχετικά με την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, για όσους εργάζονται πριν το 1993. Τη μέρα των συλλαλητηρίων κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής και ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός.

Σε τόπους δουλειάς και γειτονιές


Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις:

  • Να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό για την ενημέρωση της εργατικής τάξης, της νεολαίας.
  • Να συζητήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή στους χώρους δουλειάς, στις εργατικές γειτονιές την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
  • Να κινητοποιήσουν τις Επιτροπές Αγώνα, τις σωματειακές Επιτροπές, τους πυρήνες στα εργοστάσια, παντού και να τις βοηθήσουν να οργανώσουν κάθε χώρο, να μιλήσουν με τους εργάτες, να διαδώσουν την ανάγκη συμμετοχής στα συλλαλητήρια, την ανάγκη να πάρει απάντηση οργανωμένη η πολιτική των απολύσεων, η δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, η προσπάθεια να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.
  • Να περάσουν κλίμα μαχητικότητας, κλίμα βοήθειας στους εργάτες για να μπουν μπροστά, για να σπάει η τρομοκρατία της εργοδοσίας, να οργανώσουν τους συναδέλφους τους και μαζί με τις οικογένειές τους να κατέβουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
  • Να ενεργοποιηθούν τα ψηφοδέλτια, οι συνδυασμοί των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.
  • Οι συντονιστικές επιτροπές στις εργατογειτονιές να βγουν στο δρόμο και να καλέσουν σε συμμετοχή.
  • Μαζικές περιοδείες σε όλους τους χώρους της νεολαίας.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, «ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις τους, να επιλέξουν το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ σαν το μοναδικό δρόμο επιλογής, απάντησης στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας. Να ξεπεράσουν επιφυλάξεις και να μην αφήσουν να περάσουν οι λογικές: "έχουμε κρίση, τα κεφάλια μέσα"».

Περιοδείες - εξορμήσεις

Για το συλλαλητήριο της Αθήνας, εξορμήσεις και περιοδείες θα γίνουν σήμερα και αύριο στους παρακάτω τόπους δουλειάς:

Σήμερα, Τρίτη 16/12: First Data, Cosmocar, ΜΑΝΤΑΡΙΝΟ, Τσακίρης, Λεμονής, Αδραμίτογλου, Ωμέγα, Φειδάς, Happening, Line, Mad, Βιοτεχνίες Ιματισμού (Λιοσίων), Alpha Bank, Εμπορική, Μέλλον, ΕΛΠΕ, ΕΚΟΛΙΝΑ, Υγραέρια Ασπροπύργου, Δήμοι Γλυφάδας - Ν. Σμύρνης - Περιστερίου - Χαλανδρίου - Αμαρουσίου - Καλλιθέας, ΣΜΑ, ΦΑΓΕ, Tasty, Κόκα - Κόλα, Κανάκης, ΕΒΓΑ, καθαρίστριες στο Πολυτεχνείο (Ζωγράφου).

Τετάρτη 17/12: Πλαίσιο, Hellas Finance, PDS, First Call, ΕΛΤΑ Ν. Ιωνίας, Δήμοι Αγ. Βαρβάρας - Χαϊδαρίου - Ν. Ιωνίας - Μελισσίων - Ελληνικού - Ηλιούπολης, χωματερή Ανω Λιοσίων, ΜΕΒΓΑΛ, Folie, Βενέτης, καθαρίστριες στα δικαστήρια της Ριανκούρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ