Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑμΕΑ
Συντονίζονται και διεκδικούν λύσεις

Πρωτοβουλίες για την Ειδική Αγωγή αποφασίστηκαν σε σύσκεψη φορέων

Με συντονισμό και πολύμορφη δράση δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μια σειρά φορείς από το χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες παιδιών με ειδικές ανάγκες εξακολουθούν να ζουν στο πετσί τους την πολιτική υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές, Κυριακή, στο ΚΕΑΤ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, της ΑΣΓΜΕ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τυφλών Μαθητών Ειδικού Δημοτικού ΚΕΑΤ, του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων συλλόγων γονέων αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας για όλα τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και σε περίπτωση που το υπουργείο δεν απαντήσει, να διοργανωθεί παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι. Παράλληλα, δήλωσαν αποφασισμένοι με τη νέα χρονιά να ξεδιπλώσουν μια σειρά πρωτοβουλίες αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων ώστε τη νέα χρονιά τα ειδικά σχολεία να ανοίξουν με καλύτερες προϋποθέσεις.

Η προχτεσινή σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας συντονισμού, στο πλαίσιο της οποίας δεκάδες φορείς εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους για διεκδίκηση λύσεων. Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν προχτές την ανάγκη συνέχισης του αγώνα με αιχμή τα ζητήματα της υλικοτεχνικής υποδομής καθώς υπάρχουν ακατάλληλα και επικίνδυνα ειδικά σχολεία, της ανάγκης για επαρκές μόνιμο προσωπικό, για ασφαλή μεταφορά των μαθητών μέσα από ένα δημόσιο και δωρεάν δίκτυο, για διεκδίκηση πραγματικά δημόσιας και δωρεάν Ειδικής Αγωγής για όσα παιδιά την έχουν ανάγκη.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκαν διάφορες πλευρές της Ειδικής Αγωγής όπως ο ρόλος διαφόρων πανεπιστημίων που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν τα σεμινάρια 400 ωρών για επιμόρφωση εκπαιδευτικών προκειμένου να στελεχώσουν τα ειδικά σχολεία τα οποία μάλιστα έχουν και δίδακτρα που κυμαίνονται από 1.500 έως 3.500 ευρώ, προσφέροντας ουσιαστικά πρόσκαιρη και επιφανειακή κατάρτιση. Επίσης αναδείχτηκαν τα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης, του κόστους με το οποίο είναι αντιμέτωπες οι οικογένειες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, τις οποίες η κρίση έρχεται να πλήξει ακόμα περισσότερο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα του ΚΕΑΤ από το οποίο ο πρόσφατος νόμος για την Ειδική Αγωγή, αφαιρεί μια σειρά από υπηρεσίες, αλλά και στον αγώνα που δόθηκε από τους εργαζόμενους μαζί με τους γονείς, ο οποίος μάλιστα έφερε και κάποια αποτελέσματα, αποδεικνύοντας τη σημασία του συντονισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ