Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Απέλυσε απεργό στη Βάρη

Αμεση απάντηση από τις ταξικές δυνάμεις, που απέκλεισαν χτες το κατάστημα

Στην απόλυση του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου προχώρησε χτες το πρωί, η διεύθυνση του πολυκαταστήματος «ΤΖΑΜΠΟ» στην περιοχή της Βάρης, γιατί ο εργαζόμενος τόλμησε να πάρει μέρος στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Η απάντηση των ταξικών δυνάμεων ήταν άμεση. Χτες το απόγευμα, λίγο μετά τις 6, δεκάδες εργαζόμενοι και στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του καταστήματος «ΤΖΑΜΠΟ», σφραγίζοντας την είσοδό του. Φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό απαίτησαν την ακύρωση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου. Παράλληλα, ενημέρωναν καταναλωτές, η πλειοψηφία των οποίων επικρότησε την κινητοποίηση. Νωρίτερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ απαίτησαν συνάντηση με το διευθυντή του καταστήματος. Ο τελευταίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός αρνούμενος να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα για συζήτηση.

Οπως σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, η διεύθυνση του καταστήματος «ΤΖΑΜΠΟ» Βάρης, κάλεσε πριν την απεργία τους εργαζόμενους και τους εκβίασε ενόψει απεργίας, να μη διαταράξουν το... «καλό κλίμα» στην επιχείρηση. Μετά ακριβώς από την απεργία η επιχείρηση κάλεσε ξανά τους εργαζόμενους και τους ενημέρωσε ότι όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές και διατάραξαν το «καλό» κλίμα θα απολυθούν, όπως και έγινε. Το «καλό» κλίμα που επικαλείται η εργοδοσία, όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, είναι «τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, εντατικοποίηση, συνεχής τρομοκρατία και παρακολούθηση των εργαζομένων ακόμα και απαγόρευση συζητήσεων μεταξύ συναδέλφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ