Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο απυρόβλητο ο πυρήνας της Σύμβασης

Επιμέρους κριτική της σύμβασης εργασίας - χωρίς να αμφισβητούν το κεντρικό περιεχόμενό της που οδηγεί στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας - που συμφωνήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας άσκησε χτες η «Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών του ΕΣΥ» (ΠΙΕΔΕΣΥ), που είναι επιστημονικός φορέας.

Η ΠΙΕΔΕΣΥ εξέφρασε την αντίθεσή της στο πολυδιευθυντικό σύστημα γιατί με αυτόν τον τρόπο σε δυο χρόνια τα δημόσια νοσοκομεία θα έχουν 8.000 διευθυντές σε σύνολο 11.241 γιατρών, καθώς στους ήδη 2.015 διευθυντές θα προστεθούν και 6.602 επιμελητές Α΄, οι οποίοι θα προαχθούν. Αυτό, όπως είπαν, θα δημιουργήσει πλήθος λειτουργικών και νομικών προβλημάτων και τάχτηκαν υπέρ της επαναξιολόγησης όλων των διευθυντών. Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εισαγωγή γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία μόνο μέσω της θέσης του επιμελητή Β΄ γιατί με αυτό τον τρόπο αποκλείονται από θέσεις διευθυντών ικανοί επιστήμονες, που θα θελήσουν να τις διεκδικήσουν.

Κατά τα άλλα άφησαν στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που έχει δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα για τους γιατρούς, αλλά και έχει οδηγήσει σε απορύθμιση τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ