Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ
Κάλεσμα συμπόρευσης με τους ασφαλισμένους

Πανελλαδική απεργία χτες και συγκέντρωση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου

Πρόσκληση για τη συμπόρευση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών με το ταξικό εργατικό κίνημα απηύθυνε ο εκλεγμένος εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών Αλέκος Τομαράς» στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) στη χτεσινή συγκέντρωση που έγινε στα πλαίσια της πανελλαδικής πανιατρικής απεργίας στα γραφεία του ΙΣΑ.

Οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) γιατροί προχώρησαν στη χτεσινή κινητοποίηση για τη μη καταβολή των οφειλών του Οργανισμού προς αυτούς που ξεπερνούν τους οχτώ μήνες. Οπως αναφέρθηκε, σε όλη τη χώρα οι γιατροί πληρώθηκαν μόνο για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη του 2008 ενώ σε ορισμένες περιοχές κατατέθηκαν και χρήματα - που όμως δεν εισπράχτηκαν ακόμα - μέχρι και τον Απρίλη του 2008. Στη χτεσινή συγκέντρωση επανεγκρίθηκε η απόφαση για την αναστολή των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ και - εφόσον δεν εξοφληθούν οι οφειλές - την επί πληρωμή εξέταση των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ απ' την 1.1.2009. Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πληρώνουν πανελλαδικά και τα φάρμακα, αν δεν υλοποιηθεί η αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς. Ενώ απ' την 1.1.2009 θα σταματήσουν και οι ιδιωτικοί φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να δέχονται τα παραπεμπτικά των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των χρεών τους (1,5 δισ. ευρώ) προς αυτούς.

Η απόφαση να πληρώνουν οι άρρωστοι το γιατρό τους παραγνωρίζει τη δεινή οικονομική θέση των εργαζομένων και το γεγονός ότι ήδη έχουν χρυσοπληρώσει για τις υπηρεσίες Υγείας, υπογράμμισε ο Αλ. Τομαράς στη χτεσινή συγκέντρωση και ζήτησε την άμεση πληρωμή των γιατρών για όλους τους μήνες με επαρκή χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ