Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΝΙΤΣΑ
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοτάξιο κατασκευής του δρόμου Αμβρακίας - Ακτιο έξω από τη Βόνιτσα. Νεκρός είναι ο 52χρονος Θεόδωρος Γαλανός που εργαζόταν ως οδηγός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος εργάτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του όταν χτυπήθηκε από άλλο μηχάνημα του εργοταξίου και ενώ βρισκόταν πίσω από την καρότσα του φορτηγού.

Στο σημείο του ατυχήματος πήγαν υπάλληλοι του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και να διαπιστώσουν ενδεχόμενες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς που κοστίζουν στη μεγαλοεργοδοσία, τους αντεργατικούς νόμους που οδηγούν στην εντατικοποίηση της εργασίας και την καταστρατήγηση των ωραρίων. Απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού θανατηφόρου ατυχήματος και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ