Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ «ΜΕΤΑΞΑ»
Καταγγέλλει προμελετημένη δίωξη συνδικαλίστριας

Σε μεθοδευμένη τρομοκράτηση της εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» και στο ΔΣ της διοίκησης του νοσοκομείου, Μαρίας Ταναΐνη, προχώρησε η διοικήτρια του νοσοκομείου.

Η Μ. Ταναΐνη εργαζόταν ως προϊσταμένη τμήματος του νοσοκομείου και τον περασμένο χειμώνα μετακινήθηκε για τρεις μήνες στη 2η ΔΥ Πειραιώς και Αιγαίου. Στις 8.3.2011 επέστρεψε στο νοσοκομείο, η διοίκηση του νοσοκομείου παράνομα δεν της επέτρεψε να επανέλθει στα καθήκοντά της, τα οποία της είχαν ανατεθεί μετά από κρίση και επιλογή από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Μάλιστα, την επόμενη ακριβώς ημέρα ανέθεσε τα καθήκοντά της σε άλλη εργαζόμενη, παρά το γεγονός ότι η θέση αυτή παρέμενε κενή μέχρι την ημέρα επιστροφής της συνδικαλίστριας.

Παρά τις πιέσεις της εργαζόμενης, δεν της επετράπη να εργαστεί και τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου της ανέθεσε προσωρινά και παράνομα καθήκοντα προϊσταμένης Τμήματος σε αντικατάσταση άλλης εργαζόμενης που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Η συνδικαλίστρια καταγγέλλει τη Διοικήτρια του νοσοκομείου για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος της και διεκδικεί να αποκατασταθεί η νομιμότητα και μπει φραγμός στην τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ «Μεταξά» καταγγέλλει τη μεθόδευση αυτή που «στόχο έχει να υποτάξει κάθε φωνή αγωνιστική μέσα στο νοσοκομείο. Στο πρόσωπο της συναδέλφου, ως εκλεγμένης στο σωματείο και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ασκείται μια προμελετημένη δίωξη. Τα φαινόμενα αναξιοκρατικών προαγωγών και τρομοκρατίας των εργαζομένων που ασκούνται με τη σιωπηλή συναίνεση της συμβιβασμένης ηγεσίας του σωματείου δε θα περάσουν. Η αγανάκτηση να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση και πάλη, με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ