Σάββατο 4 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Παιχνίδια στην πλάτη των δικαιούχων

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Την ανάγκη να παραμείνει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ενιαίος φορέας παροχής κατοικίας και των άλλων προγραμμάτων για τους δικαιούχους, ενισχύοντας το κατασκευαστικό πρόγραμμα, ως το κύριο πρόγραμμα του Οργανισμού, για να παρέχει φθηνή και ασφαλή κατοικία στους δικαιούχους, σημειώνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Η ανακοίνωση ήρθε ως απάντηση, μετά και τον τελευταίο εμπαιγμό των δικαιούχων, αλλά και τις εξελίξεις που προδιαγράφουν το σταδιακό διαμελισμό του Οργανισμού. «Ο ΟΕΚ», σημειώνει η Ομοσπονδία, «μαζί με την προίκα του, χιλιάδες στρέμματα, οικόπεδα, πολλά από αυτά "φιλέτα" σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Αγρίνιο κ.ά., με προσωπικό έμπειρο στον τομέα των κατασκευών και δεκάδες έτοιμες μελέτες για οικισμούς, έχει γίνει το μήλο της έριδος για τα αρπαχτικά που και τα προηγούμενα χρόνια λυμαίνονταν τον Οργανισμό. Παίζουν παιχνίδι, κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Υποδομών και το ΔΣ του Οργανισμού στην πλάτη των δικαιούχων, όλων αυτών που ανελλιπώς πλήρωναν και πληρώνουν εισφορά με την ελπίδα να αποκτήσουν κατοικία ή άλλο πρόγραμμα από τον ΟΕΚ».

Και παρακάτω, σημειώνει: «Μετά από τρεις συνεχόμενες αποφάσεις παγώματος των προγραμμάτων του Οργανισμού - κανονικά από 1η Ιουνίου έπρεπε να αρχίσει απρόσκοπτα η κατάθεση αιτήσεων από τους δικαιούχους για δάνεια - αντί αυτού, η πρόεδρος (σ.σ.: του ΟΕΚ) χωρίς απόφαση του ΔΣ κυκλοφόρησε εγκύκλιο που απαγορεύει την κατάθεση αιτήσεων. Η πρόεδρος, επικαλείται έλλειψη υπουργικής απόφασης και ο αρμόδιος υπουργός, έλλειψη απόφασης για τις νέες προϋποθέσεις ένταξης στα διάφορα προγράμματα των δικαιούχων. Είναι φανερό, ότι το αρμόδιο υπουργείο και η πρόεδρος εμπαίζουν τους δικαιούχους.

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μαγκριώτης, ανακοινώνει την ενοποίηση του κατασκευαστικού έργου του Οργανισμού στους Μηχανικούς του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) μαζί με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ ΑΕ), την Τεχνική Εταιρεία των Δημοσίων Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ) και τη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ. Δηλαδή, είναι όλα μελετημένα. Το υποδομών θα πάρει την προίκα, θα λειτουργήσει το κατασκευαστικό ως ανώνυμη εταιρεία και με τέτοια κριτήρια θα λειτουργεί και θα παρέχει κατοικία».

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό, «αμέσως να ξεπαγώσει τα προγράμματα, να σταματήσει κάθε σκέψη διαμελισμού του Οργανισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ