Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να σωθούν οι τράπεζες κι ας ρουφήξουν το αίμα των ανέργων

Αποκαλυπτική ήταν η ηγεσία του υπουργείου σε συνάντηση χτες με ταξικά συνδικάτα του Μετάλλου

Το ραντεβού τους για τις μεθαυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ανανέωσαν οι μεταλλεργάτες
Το ραντεβού τους για τις μεθαυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ανανέωσαν οι μεταλλεργάτες
«Ο καθένας από εμάς να γίνει η φωνή του Συνδικάτου του».

Με αυτή την υπόσχεση οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του Μετάλλου ανανέωσαν το ραντεβού τους, μετά την επιτυχημένη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και την απεργία στις 5 του Μάη.

Χτες, οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο προχώρησαν σε πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας. Μαζική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων του κλάδου στο κάλεσμα της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) Μετάλλου. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας και από εκεί πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας. Τα πανό των Συνδικάτων Μετάλλου της Αθήνας και του Πειραιά έδιναν το στίγμα: «Κάτω τα αντιλαϊκά μέτρα - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Οχι στη συνθήκη Μπόλκεσταϊν - θέλουμε δουλειά όχι ανεργία». Τα συνθήματα έδιναν τον τόνο: «Δίνετε λεφτά στην πλουτοκρατία και μας καταδικάζετε στην ανεργία» και «Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Στο υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία των ταξικών συνδικάτων είχε συνάντηση με τον γραμματέα του υπουργείου, Ρ. Σπυρόπουλο. Οι εργάτες απαίτησαν να παγώσουν οι τράπεζες τα δάνεια για τρία χρόνια στους άνεργους συναδέλφους τους, να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας τους και να μην κόβεται το φως, το νερό και το τηλέφωνο. Απαίτησαν 1.000 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ανέργους του κλάδου - σε έναν κλάδο που η ανεργία, κυριολεκτικά, μαστίζει.

Η ηγεσία του υπουργείου προκλητικά αρνήθηκε οποιαδήποτε στήριξη των ανέργων. Η απάντηση, μάλιστα, ήταν ότι δεν πρέπει να πτωχεύσουν οι τράπεζες και γι' αυτό δεν μπορούν να παγώσουν τα δάνεια των ανέργων! Οτι στηρίζουν μόνο ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δηλαδή, φτηνά και τσάμπα εργατικά χέρια στους ιδιώτες. Οτι η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η ΕΥΔΑΠ είναι ιδιωτικές εταιρείες και δεν μπορούν να επέμβουν υπέρ των ανέργων.

Τα ταξικά συνδικάτα, απέναντι σε αυτή την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, επισήμαναν την ανάγκη να «πλημμυρίσουν οι εργάτες και οι εργάτριες τις πλατείες», τόσο στη μεθαυριανή πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση όσο και στην απεργία στις 5 Μάη. «Να πτωχεύσουν αυτοί, όχι εμείς», τόνισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μεταφέρουν το κάλεσμα της οργάνωσης του αγώνα και της αντίστασης στη λαίλαπα που έρχεται, παντού.

Χαρακτηριστική, πάντως, ήταν και η στάση των συνδικαλιστικών του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οπως τονίστηκε, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, αφού εξήγγειλε τη χτεσινή τρίωρη στάση εργασίας, την υπονόμευσε ο ίδιος. «Είναι ανακόλουθοι», σημειώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ