Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθημερινές περιοδείες για την Πρωτομαγιά

Περιοδείες σε «Μεγάλη Βρετάνια» και «Athens Plaza» έγιναν χτες μεταξύ άλλων

Οι αντεργατικές συνέπειες του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις, οι γενικότεροι αντεργατικοί σχεδιασμοί και πολιτικές και η ανάγκη οι εργαζόμενοι να εντείνουν την πάλη τους στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται ήταν τα βασικά σημεία τα οποία ανάδειξαν κατά τις χτεσινές περιοδείες τους ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής του ΚΚΕ, στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετάνια» και «Αθενς Πλάζα», αντίστοιχα.

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο «Αθενς Πλάζα» για το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι χτυπά το 40ωρο - 5ήμερο και ότι πλήττει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. Αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις, επισήμανε ότι αυτό που κρίνεται σήμερα είναι ότι ή θα φτωχύνουν οι εργαζόμενοι ή θα φτωχύνουν οι πάμπλουτοι. Δίλημμα που τίθεται αντικειμενικά. Το ΚΚΕ, είπε, καλεί τους εργαζόμενους να προβάλουν ως τάξη όχι μόνο το δίκιο τους, αλλά και τη δύναμή τους, γιατί μόνο έτσι μπορούν να βάλουν εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται και σχεδιάζονται.

Σε ένταση της πάλης κάλεσε και ο Θ. Παφίλης, μιλώντας στους εργαζόμενους στο «Μεγάλη Βρετάνια». Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και ότι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Σημείωσε ότι η κρίση χρησιμοποιείται για να περάσουν μέτρα που δημιουργούν τους όρους για ακόμα πιο φθηνούς και ευέλικτους εργάτες. Επίσης, αναφέρθηκε στο ρόλο των αστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνουν πλύση εγκεφάλου στους εργαζόμενους για να δεχθούν να πληρώσουν την κρίση.

Απύθμενο το θράσος των εργατοπατέρων

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου στο «Μεγάλη Βρετάνια» (στο οποίο πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ), στη διάρκεια της περιοδείας, τόλμησαν να εγκαλέσουν τις ταξικές δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στην περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας, που μεταξύ άλλων είχε προκηρύξει και το ταξικό συνδικάτο του κλάδου. Και όχι μόνο. Επιχείρημά τους ήταν ότι το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου είχε αποφασίσει ομόφωνα να μην πάρει μέρος στην απεργία. Εκεί έφτασαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού: Να βγαίνουν και να διατυμπανίζουν τις απεργοσπαστικές τους αποφάσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ