Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Στο προσκήνιο η αγωνιστική στάση ζωής

Αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά ήταν η χτεσινή εκδήλωση

Η πολύμορφη δράση που καλούνται να αναπτύξουν τα συνδικάτα, προκειμένου να προσεγγίσουν και να εντάξουν στη δράση τους ακόμη περισσότερους νέους και νέες, ήταν το κύριο στοιχείο που αναδείχθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε η Επιτροπή Νέων Λογιστών μαζί με την Ενωση Λογιστών Αθήνας στα γραφεία του Συνδικάτου.

Οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η ανάγκη ενεργητικής στάσης ζωής σε όλα τα επίπεδα, στοιχειοθετούν την κατεύθυνση και τη δραστηριότητα των νέων του συνδικάτου στο επόμενο διάστημα. Η χτεσινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά και τη νεολαία και ιδιαίτερα αφορούσε τα ζητήματα των νέων ζευγαριών και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου από τη νεολαία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε το αγωνιστικό πρότυπο ζωής νεολαίων, όπως αυτό εκφράστηκε στις τελευταίες απεργίες των ταξικών συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Νεολαίοι κουρέλιασαν την εργοδοτική τρομοκρατία, συστρατεύτηκαν και αγωνίστηκαν στο πλευρό των συνδικάτων τους, διεκδίκησαν. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία που έχει ο αγωνιστικός εορτασμός της πρωτομαγιάτικης απεργίας, ιδιαίτερα σήμερα, που ο καπιταλισμός δείχνει το πιο βάρβαρο - και συνάμα αληθινό - πρόσωπό του, κάνοντας εφ' όλης της ύλης επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Αλλωστε, η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία είναι αφιερωμένη στους νέους και τις νέες. Και, μέσα απ' αυτή, δίνεται μήνυμα σε όλους τους νεολαίους πως το πραγματικά προοδευτικό, το πραγματικά καινούριο, το σύγχρονο, είναι οι αγώνες, η ανυπότακτη στάση ζωής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ