Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέο έγκλημα σε ορυχείο

ΜΕΖΝΤΟΥΡΕΤΣΕΝΣΚ.--

Τουλάχιστον 32 είναι οι νεκροί των δύο εκρήξεων που σημειώθηκαν σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας αργά το βράδυ του Σαββάτου και νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής. Συνολικά, τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις αγνοούνταν ακόμη 58 στο ανθρακωρυχείο «Ρασπάντσκαγια» της περιοχής Κεμέροβο, το οποίο έχει αποθέματα 450 εκατομμυρίων τόνων άνθρακα.

Επιπλέον, καθώς συνεχίζονταν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων, ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Περιστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, υποστήριξε πως θα πρέπει να ερευνηθούν 311 σήραγγες προς ανεύρεση τυχόν επιζώντων. Ο ίδιος δήλωσε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και 19 διασώστες καθώς είχαν ήδη εισέλθει στο ορυχείο όταν σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη.

Η αιτία του δυστυχήματος της δεύτερης έκρηξης πιθανότατα να οφείλεται στη διοχέτευση οξυγόνου σε τμήματα του ορυχείου όπου παγιδεύτηκαν εργαζόμενοι, υποστήριξε στην «Εκο Μοσκβί» ο πρώην υπεύθυνος για την ενέργεια του ανθρακωρυχείου Γιούρι Ολκόνικοφ.

Από τα πρώτα στοιχεία γίνεται φανερό ότι η έλλειψη μέτρων ασφαλείας σακατεύει για άλλη μια φορά εργάτες, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι μετά από 20 χρόνια καπιταλιστικής παλινόρθωσης τα ορυχεία γίνονται παγίδες θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ