Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Παιχνίδια» εξουσίας πίσω από την παραίτηση Μπαϊκάλ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του τουρκικού κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), με αφορμή ροζ σκάνδαλο που τον ήθελε να διατηρεί δεσμό με βουλευτή του κόμματός του, ο Ντ. Μπαϊκάλ, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για σκευωρία, αποδίδοντας ευθύνες για τη «συνωμοσία» που στήθηκε εναντίον του και στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρώην ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος δε σημαίνει και αποχώρησή του από την πολιτική ζωή της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η «σκευωρία» δεν είχε στόχο μόνο τον ίδιο, αλλά υπονόμευσε και το CHP, ενώ διατάχθηκε έρευνα και από τον εισαγγελέα.

Ενα σκάνδαλο, που χρησιμοποιήθηκε ως ακόμα ένας τρόπος αποπροσανατολισμού του τουρκικού λαού από τα ζωτικά του προβλήματα, την ανεργία, τη φτώχεια, την αστυνομική τρομοκρατία, ενώ δρομολογείται και δημοψήφισμα σε σχέση με την πολυσυζητημένη «συνταγματική αναθεώρηση», δίνοντας τροφή στη δήθεν κόντρα των δύο κομμάτων της αστικής τάξης, «κεμαλικών» και «ισλαμιστών». Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που ακολουθούν την ίδια πολιτική της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου με μέτρα κατά των λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ