Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχειρηματικές «κολεγιές»

Την απόσπαση φρέσκου ζωτικού χώρου στην Τουρκία και την ευρύτερη ζωτικά περιοχή, νέες «επενδύσεις» και άλλες επιχειρηματικές κολεγιές βάζουν στα σκαριά οι τραπεζίτες και οι άλλες μερίδες της ντόπιας πλουτοκρατίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας ετοιμάζει την επέκταση του δικτύου στην Τουρκία μέσω της θυγατρικής εταιρείας «Φινανσμπάνκ».

Δεν είναι τυχαίο ότι η είδηση βγήκε στη δημοσιότητα παραμονές της επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Τουρκίας με τη συνοδεία κυβερνητικού κλιμακίου και ολόκληρης κουστωδίας από μεγαλοεπιχειρηματίες. Και βέβαια, ασπίδα προστασίας των επιχειρηματικών κερδών και συμφωνιών είναι το κατάπτυστο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με τους ΕΕ-ΔΝΤ. Να σημειωθεί ακόμη πως στρατηγικός μέτοχος της «Φινάνσμπανκ» (και της ΕΤΕ) είναι η Παγκόσμια Τράπεζα που έχει αναλάβει το ρόλο «εγγυητή» των επιχειρηματικών κερδών και άλλων συμφερόντων του ομίλου της ΕΤΕ στην Τουρκία.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ανάλογες εγγυήσεις από ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς θα δοθούν και στους Τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες που ορέγονται επενδύσεις και μερίδια αγοράς στην ζωτική, για τους ίδιους, ελληνική αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ