Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να τους γυρίσουν την πλάτη

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Με ιδιαίτερη προσοχή μελετήσαμε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται τις προσεχείς ημέρες να κατατεθεί στη Βουλή. Αντικειμενικά, το νομοσχέδιο αυτό φέρνει ριζικές ανατροπές στο υφιστάμενο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες κατά γενική ομολογία αποδυναμώνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και προοιωνίζονται κυρίως για τις μελλοντικές γενιές τη συρρίκνωση των συντάξεών τους.

Παρά ταύτα, σε αυτό το νομοσχέδιο έχουν ενταχθεί ορισμένες ρυθμίσεις, οι οποίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, και οι οποίες εναρμονίζονται με τις προγραμματικές δεσμεύσεις σας».

Πρόκειται για απόσπασμα απ' το κείμενο που κυκλοφόρησε η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ, με... προτάσεις προς τον υπουργό Εργασίας, Α. Λοβέρδο, για το αντιασφαλιστικό τερατούργημα! Η κυβέρνηση καρατομεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών, κομμάτι των οποίων αποτελούν και οι οικογένειες των αναπήρων και η ΕΣΑμΕΑ όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά επικροτεί και την κυβέρνηση για τη... στήριξη που προσφέρει στα ΑμΕΑ!

Η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ έχει ξεμπροστιαστεί με όλους τους δυνατούς τρόπους. Εχει αποδειχτεί ότι πρωτοστατεί στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής που πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα και οδηγεί στο περιθώριο και τη φτώχεια τα ΑμΕΑ, ότι αποτελεί μοχλό της χειραγώγησης των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους. Οσο οι ανάπηροι την ακολουθούν τόσο θα χειροτερεύει η ζωή τους. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν κάθε συμφέρον να της γυρίσουν την πλάτη, να την απομονώσουν, να συστρατευτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψουν κόντρα στα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, για μια άλλη πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ