Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντηρεί την κοροϊδία με την «αυτοκάθαρση»

Τη θωράκιση της εξουσίας των μονοπωλίων υπηρετεί η αποπροσανατολιστική συζήτηση

Τις στημένες αντεγκλήσεις με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου για το αστικό πολιτικό σύστημα αξιοποιεί η κυβέρνηση για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την πολιτική εξουσία των μονοπωλίων.

Νερό στο μύλο της συντονισμένης επιχείρησης κυβέρνησης - κεφαλαιοκρατών έριξε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη Συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Φθιώτιδας στη Λαμία, προβάλλοντας την αποφασιστικότητα του ΠΑΣΟΚ να «αλλάξει το πολιτικό σύστημα». Παράλληλα, επιτέθηκε ανοιχτά σε όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της κυβέρνησης, καλώντας τους εργαζόμενους να εκφράζουν τη «διαμαρτυρία τους» μέσα «σε δημοκρατικά πλαίσια»!

Ντύνοντας το λόγο του με αταξικές κορόνες για ένα «πολιτικό σύστημα που θα λειτουργεί υπέρ του πολίτη», με περισσότερη «δημοκρατία», ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να συνδέσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις με τις δολοφονικές προβοκάτσιες της προηγούμενης βδομάδας, υποστηρίζοντας: «Πιστεύω στο δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία, (...) Βέβαια, με έναν κανόνα: όχι στη βία. Θα λύσουμε τα προβλήματα στη χώρα μας, θα τα λύσουμε όμως χωρίς βία».

Με στόχο την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας από τη βάρβαρη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός προσπάθησε και χτες να στρέψει την προσοχή και την οργή των εργαζομένων σε ανώδυνα μονοπάτια για το σύστημα. Πρόταξε το «διάλογο και τη διαβούλευση», προκειμένου να υπάρξει «η δημιουργία των απαραίτητων θεσμών» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αποδεχτεί τις θυσίες, ώστε «να κάνουμε την κρίση ευκαιρία».

Στο ίδιο μήκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επισημάνσεις του προέδρου του ΣΕΒ σχετικά με το πολιτικό σύστημα, ξεκαθάρισε ότι «αντιπαράθεση γενικά δεν υπάρχει με κανέναν παραγωγικό φορέα, αντιπαράθεση υπάρχει μόνο με δογματικές πεποιθήσεις που απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, φρόντισε να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα περί «αισθήματος δικαίου» και υποκριτικά ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει «αυτό που λέει ο ελληνικός λαός, αυτοί που φταίνε, πράγματι να πληρώσουν».Αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά και αναπαράγει τα φαινόμενα διαφθοράς, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα, προσπάθησε να δημιουργήσει την ψευδεπίγραφη αίσθηση στα λαϊκά στρώματα ότι αν σήμερα υποταχθούν στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων τους, στο μέλλον θα δουν τους κόπους τους να πιάνουν τόπο.

Ο πρωθυπουργός είπε, τέλος, ότι τις «αλλαγές και τις ανατροπές δεν τις επέβαλαν οι Διεθνείς Οργανισμοί», τόνισε ότι ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και δίνοντας το χρονικό βάθος των αντιλαϊκών πολιτικών ανέφερε ότι «θα πάρει χρόνο να συμμαζέψουμε τα πράγματα».

Χτες, ο Γ. Πεταλωτής διέψευσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη, με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού για σύσταση διυπουργικής επιτροπής για την επιτάχυνση του επενδυτικού νόμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θολές γραμμές... (2018-05-23 00:00:00.0)
Απειλές στο οργανωμένο κίνημα (2011-07-07 00:00:00.0)
Εχθρεύεται τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος (2011-05-13 00:00:00.0)
Κοροϊδία με «διαφάνεια» για να ενταθούν τα μέτρα (2011-01-18 00:00:00.0)
Πλην ενός... (2010-09-04 00:00:00.0)
Στοχοποιεί τους εργαζόμενους, γιατί φοβάται τη δύναμή τους (2009-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ