Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιμεταναστευτικό εργαλείο η «Φρόντεξ»

Αντίθετο στις προτάσεις της Κομισιόν για περαιτέρω ενίσχυση της συνοριακής δύναμης FRONTEX είναι το ΚΚΕ, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του, Μπάμπης Αγγουράκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που υπήρξε στο πλαίσιο της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Για έναν «επικίνδυνο μηχανισμό», με σαφή «αστυνομικο - στρατιωτικά χαρακτηριστικά» που οι αρμοδιότητές του δε θα εξαντλούνται στα σύνορα, αλλά θα έχει ρόλο και στην ενδοχώρα όσον αφορά το «κυνήγι μεταναστών», έκανε λόγο ο Μπάμπης Αγγουράκης. Οπως είπε, η δημιουργία της FRONTEX έγινε προκειμένου να εμποδίσει τις εισροές μεταναστών «από περιοχές που υπήρξε ιμπεριαλιστική επέμβαση». Υπενθύμισε μάλιστα τη θέση του ΚΚΕ για τον «απαράδεκτο» διαχωρισμό των μεταναστών «σε νόμιμους και μη».

Σχολιάζοντας τα προβλεπόμενα για την τεχνική υποστήριξη της FRONTEX σχολίασε ότι «η χρήση προηγμένου εξοπλισμού αποδεικνύει ότι ο στόχος των "ράμπο" είναι η καταδίωξη μεταναστών προσφύγων καθώς και η καταστολή του λαϊκού κινήματος». Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ότι έχει ανατεθεί στην FRONTEX «να συνάψει συνοριακή συμφωνία με την Τουρκία χωρίς καμία ενημέρωση προηγουμένως του ελληνικού λαού. Ούτε καν του ελληνικού κοινοβουλίου». Οπως είπε στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας ο οργανισμός «δεχόταν τις συνοριακές διεκδικήσεις της Τουρκίας ακόμη και στο Αιγαίο στην οποία παραχωρούσε δικαιώματα έρευνας και διάσωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ