Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Ενοπλες συγκρούσεις

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

Ισχυρή έκρηξη και πυροβολισμοί ακούστηκαν χτες στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, όπου εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης, γνωστοί ως «Κόκκινα Πουκάμισα», μετά και την απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για διεξαγωγή εκλογών τον προσεχή Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση είναι ο στρατιωτικός, Χατίγια Σαουασντιπόλ, που είχε προσχωρήσει στην αντιπολίτευση, από πυροβολισμό πιθανότατα ελεύθερου σκοπευτή, που τον πέτυχε στο κεφάλι. Παράλληλα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν μετά τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς δεκάδες άνθρωποι.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι επρόκειτο χτες να αναπτυχθεί στο σημείο της Μπανγκόκ όπου έχουν στρατοπεδεύσει περισσότερο από δύο μήνες τα «Κόκκινα Πουκάμισα», με στόχο την παρεμπόδιση του ανεφοδιασμού τους. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι τα χθεσινά επεισόδια θα οξύνουν την κατάσταση και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αιματοχυσία.

Τόσο η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, όσο και η αντιπολίτευση που απαιτεί την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού Ταχσίν Σιναουάτρα, ο οποίος και κατηγορείται για σκάνδαλα διαφθοράς και καταχρήσεις, στοχεύουν στη διαχείριση της εξουσίας προς όφελος του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ