Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Θέατρο
Νέες αυλαίες
  • Πρεμιέρα, αύριο, στον Επάνω Οροφο του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου» με το έργο του Στρίντμπεργκ «Παίζοντας με τη φωτιά», που ανεβαίνει σε μετάφραση Κοραλίας Σωτηριάδου, σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σκηνικά Εύας Νάθενα, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισγουελ και μουσική Μαρίας - Χριστίνας Κριθαρά. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αλκης Κούρκουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Εβελίνα Παπούλια, Ηλίας Πετροπουλέας, Ράσμη Τσόπελα, Γιώτα Μηλίτση. Στο έργο όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, «όλα αρχίζουν και τελειώνουν μέσα σε ένα καλοκαιριάτικο πρωινό. Κάτω από την ανέμελη επιφάνεια, μπορεί κανείς να διακρίνει την πλήξη και τις βαλτωμένες σχέσεις. Τα πρόσωπα προσπαθούν να γεμίσουν τα κενά της ζωής τους, να δώσουν νόημα στην ύπαρξή τους. Εξαπατούν, αλλά κυρίως αυταπατώνται, εναλλάσσοντας συνεχώς τους ρόλους του θύτη και του θύματος, μέσα σε μια ατμόσφαιρα αισθησιασμού και συναισθηματισμού».
  • Την παράσταση «Ορέστεια: Αποσπάσματα ενός τραγικού λόγου» του Αισχύλου, παρουσιάζει το θέατρο «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14), από τη Δευτέρα 11 του Δεκέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η παράσταση στηρίζεται στην έρευνα του θεατρολόγου - καθηγητή Πανεπιστημίου Μιχάλη Δήμου. Η σκηνοθεσία είναι του Μιχαήλ Ζάιμπελ, η μετάφραση είναι του Ιωάννη Γρυπάρη και η δραματουργική επιμέλεια του Μιχάλη Δήμου, η χορογραφία της Κικής Σελιώνη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Λαμπρινής Καρδαρά, η μουσική του Κώστα Χαριτάτου. Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας, Γιώργος Ηλιόπουλος, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Ευγενία Μαραγκού, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Πάνος Παπαναγιώτου, Θέμις Στυλιανοπούλου, Κορίνα Χρυσαΐδου.

«Φρεναπάτη» στο θέατρο «Πορεία»
«Φρεναπάτη» στο θέατρο «Πορεία»
Πρεμιέρα αύριο και στο θέατρο «Πορεία» με το έργο «Φρεναπάτη» του Τόνι Κούσνερ, που ανεβάζει η εταιρία θεάτρου «Δόλιχος». Η μετάφραση είναι του Στρατή Πασχάλη, η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, τα σκηνικά - κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η μουσική του Χάιγκ Γιαζιτζιάν, η χορογραφία της Αγγελικής Στελλάτου. Παίζουν οι: Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Καρδόνης, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Τάρλοου, Αγγελική Παπαθεμελή, Ναταλία Στυλιανού, Ακις Βλουτής, Δημήτρης Ημελος. Ενας πατέρας που, από τον άδικο και σκληρό χαρακτήρα του, έκανε το γιο του να το σκάσει από το σπίτι, μετά από δεκαετή αναζήτηση, καταφεύγει στο διάσημο μάγο, ο οποίος του δείχνει τις περιπέτειες και την περιπλάνηση του γιου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ