Σάββατο 29 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Η πιο σημαντική επένδυση για τα παιδιά μας είναι ο αγώνας»

«Η πιο σημαντική επένδυση για τα παιδιά μας είναι να αλλάξουμε αυτό το σκηνικό κι αυτό θα γίνει μόνο με σύγκρουση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αντίσταση του λαού μέχρι τέλος. Διαφορετικά θα μας τα πάρουν όλα».

Με αυτά τα λόγια ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας, μιλώντας προχτές το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην πλατεία Χαλκηδόνας για «τη βάρβαρη οικονομική επίθεση της κυβέρνησης, της ληστοσυμμορίας του ΔΝΤ και της ΕΕ στο εισόδημα και στη ζωή μας», κάλεσε τους συγκεντρωμένους να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην δεχτούν μοιρολατρικά όσα ετοιμάζουν σε βάρος τους οι δυνάμεις του κεφαλαίου αλλά να ενώσουν τον αγώνα τους με όλα τα λαϊκά στρώματα βάζοντας ως κεντρικό θέμα το πώς «θα κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος που παράγουμε. Αν δεν βάλουμε αυτό ως κύριο ζήτημα, σταδιακά θα χάσουμε όλες τις κατακτήσεις μας και θα γυρίσουμε στο Μεσαίωνα».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας και μεταξύ άλλων παραβρέθηκε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΠ.

Ο Στ. Μπενετάτος αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη λεηλασία που επιχειρούν σε βάρος του ελληνικού λαού μέσα από τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στα εργασιακά δικαιώματα, επισήμανε και τις συνέπειες που θα έχει για το λαό η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης». Μέσα από αυτόν, τόνισε, επιχειρούν να απαλλάξουν το κράτος από κάθε κοινωνική του ευθύνη και να τις περάσουν στις πλάτες του λαού, ο οποίος θα υποχρεωθεί να πληρώνει για όλα, όπως πληρώνει σήμερα για τους παιδικούς σταθμούς.

Ενόψει των δημοτικών εκλογών κριτήριο ψήφου, τόνισε ο Στ. Μπενετάτος, πρέπει να είναι η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που βιώνει ο λαός και ποιες δυνάμεις σιγοντάρησαν και έγιναν εντολοδόχοι στην εφαρμογή των κυβερνητικών επιλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ