Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Παιχνίδια συμψηφισμών για να κρυφτεί η ουσία

Μετά την κατάθεση Μαντέλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής ισχυρίζεται ότι διαθέτει έγγραφο που δείχνει ότι μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή εμπλέκεται στις μίζες

Παιχνίδια συμψηφισμών ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το Σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ». Μετά την ομολογία Μαντέλη ότι πήρε μίζα από την γερμανική πολυεθνική, το ΠΑΣΟΚ ανέσυρε έγγραφο (e- mail) από την δικογραφία, για να δείξει ότι χρηματίστηκε το 2008 μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης της ΝΔ.

Κατά τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Εξεταστικής Β. Τσόνογλου, στη δικογραφία υπάρχει μεταφρασμένο από το υπουργείο Εξωτερικών e-mail με αποστολέα την «NYdesign group@AOL.COM» προς «MarioKatsikas@faran.gr» με ημερομηνία 11/3/2008 και το εξής περιεχόμενο: «Να δοθεί το 50% των συμφωνηθέντων στο μέλος του υπουργικού συμβουλίου». Στο διαδίκτυο, ο Μάριος Κατσίκας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας FARAN.

Η είδηση για την ύπαρξη του εγγράφου είχε διαρρεύσει σε δύο εφημερίδες το Σαββατοκύριακο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Θ. Παφίλης που μετέχει εκ μέρους του ΚΚΕ στην Εξεταστική ζήτησε με εκπρόσωπό του να του δοθεί το έγγραφο, του απάντησαν από το γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Σ. Βαλυράκη ότι δεν υπάρχει στα γραφεία της Εξεταστικής!

Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ, ο Σ. Βαλυράκης την περασμένη Πέμπτη άρχισε να διαβάζει το έγγραφο στη συνεδρίαση της Επιτροπής και αυτοί του είπαν να το αφήσει στην άκρη προς το παρόν, για να μη δημιουργηθεί εικόνα συμψηφισμού μετά την κατάθεση Μαντέλη.

Με δήλωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Κ. Τζαβάρας τονίζει ότι «είναι ύποπτη η προέλευση του συγκεκριμένου e-mail από την στιγμή που δεν έχει εισαχθεί στην Επιτροπή μέσω του αποδεικτικού υλικού που έχει συλλέξει η δικαιοσύνη». Αναφέρει δε ότι το έγγραφο αυτό δεν έχει το χαρακτηριστικό αριθμό ταυτότητας που φέρουν όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και καλεί τον Σ. Βαλυράκη να δώσει άμεσα εξηγήσεις.

Το θέμα θα απασχολήσει την Εξεταστική στη σημερινή συνεδρίαση όπου οι βουλευτές της ΝΔ θα ζητήσουν να κληθούν για κατάθεση ο Κ. Σημίτης, οι πρώην συνεργάτες του Πανταγιάς και Τσουκάτος και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χ. Καστανίδης.

Στο μεταξύ, σήμερα, η Εξεταστική για το Βατοπέδι θα συνεδριάσει για την έκδοση πορίσματος. Οι βουλευτές της ΝΔ θα ζητήσουν παράταση των εργασιών μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη προκειμένου να ανοίξουν οι λογαριασμοί off sore εταιρειών που είχαν συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεσολάβησαν για τη μεταβίβαση ακινήτου μεγάλης αξίας στην σύζυγο του Α. Τσοχατζόπουλου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν βλέπει σκάνδαλο και ο Βουλγαράκης (2010-10-01 00:00:00.0)
Πανηγύρι της πολυεθνικής σε ΟΣΕ και Σκαραμαγκά (2010-06-17 00:00:00.0)
Δαιδαλώδη κανάλια χρήματος και διαφθοράς (2010-06-03 00:00:00.0)
Καταγγελίες για δικομματική εμπλοκή (2010-05-22 00:00:00.0)
Εξεταστική για την υπόθεση «Ζήμενς» (2009-12-09 00:00:00.0)
Αρχισε η κατάθεση πολιτικών προσώπων (2008-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ