Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ «ΔΕΛΦΙΝΙ» - ΚΑΒΑΛΑ
Εκατοντάδες απολύσεις μέσα σε δύο χρόνια

Αγώνα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της βιοτεχνίας και των θέσεων εργασίας, πραγματοποιούν οι 50 εναπομείναντες εργαζόμενοι της βιοτεχνίας ιματισμού «Δελφίνι» στην Καβάλα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σχέδια της εργοδοσίας να βάλει οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση και να μεταφέρει το σύνολο των δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία, για να αυξήσει την κερδοφορία της εξασφαλίζοντας φθηνότερο εργατικό κόστος.

Στα δύο χρόνια που πέρασαν η εργοδοσία απέλυσε περίπου 350 εργαζόμενους. Σήμερα εξακολουθούν να εργάζονται 50 οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση. Ηδη προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στους φορείς του νομού, αναζητώντας στήριξη στον αγώνα τους. Το απόγευμα της Παρασκευής διοργανώνουν μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στο κέντρο της Καβάλας. Διεκδικούν να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός του που έφυγε στη Βουλγαρία και να επαναπροσληφθούν όλοι όσοι εργάζονταν στο εργοστάσιο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η επίθεση που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση είναι σχεδιασμένη εδώ και χρόνια και από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από τις ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι το κλείσιμο της Βιοτεχνίας "Δελφίνι". Η ασυδοσία του κάθε εργοδότη να κλείνει ή να μεταφέρει τις δραστηριότητες εκεί που τον συμφέρει οικονομικά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που έφτασαν στο σημείο να επιδοτούν τις επιχειρήσεις που μετακομίζουν εκεί που έχει φθηνό εργατικό δυναμικό. Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Καβάλας να βρεθούν στο πλευρό των απολυμένων της Βιοτεχνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ