Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα χαράτσια δεν πάνε ... διακοπές

Σαν να μην έφταναν οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η αύξηση της φορολογίας, η εταιρεία «Κτηματολόγιο ΑΕ» ετοιμάζεται να αποστείλει τη «λυπητερή» σε 2,5 περίπου εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων από 340 περιοχές της χώρας, που τα δήλωσαν την περίοδο 1995-1999, δηλαδή στις πρώτες φάσεις σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, που επιπλέον αποδείχτηκαν και «αμαρτωλές», καθώς μας επιβλήθηκε πρόστιμο από την ΕΕ ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Ολοι τους, με τα ειδοποιητήρια που θα τους αποσταλούν, θα υποχρεώνονται να πληρώσουν χαράτσι 35 ευρώ για κάθε δικαίωμα επί ακινήτου που κατέχουν, δηλαδή για ένα ακίνητο μπορεί να πληρωθούν περισσότερα από ένα 35άρια ευρώ. Επίσης, θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι 20 ευρώ για κάθε βοηθητικό χώρο που έχουν δηλώσει.

Η οριστική απόφαση για την έναρξη αποστολής των ειδοποιητηρίων δεν έχει ληφθεί ακόμη, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι...

Προφανώς για την κυβέρνηση, αν κρίνει κανείς και από τα νέα διόδια που πρόκειται να μπουν στην Εγνατία, τα χαράτσια - και τα «κτηματόσημα» - δεν πάνε ...διακοπές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ