Πέμπτη 10 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ
Σύσκεψη συντονισμού την ερχόμενη Τρίτη

Στις 7.30 μ.μ., με πρωτοβουλία της ΟΕΚΙΔΕ, του κλαδικού συνδικάτου και του ΕΚ Νάουσας

Σύσκεψη - συζήτηση με στόχο την οργάνωση του αγώνα για τη διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και των συμφερόντων τους, διοργανώνουν, απέναντι στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία, την Τρίτη 15 Ιούνη στις 7.30 μ.μ., η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) και το Σωματείο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Νάουσας «ΚΛΩΘΩ». Η σύσκεψη θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Καλούνται να συμμετέχουν εργαζόμενοι στις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις στη Νάουσα, στη Βέροια και στην Πέλλα, αλλά και οι άνεργοι κλωστοϋφαντουργοί που απολύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, ΟΕΚΙΔΕ, ΕΚΝ και «ΚΛΩΘΩ», καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στον πόλεμο που εξελίσσεται σε βάρος τους, με πρόσχημα την κρίση, σε όλα τα επίπεδα, εργασιακά, ασφαλιστικά, παντού. Αναφέρονται και στις εξελίξεις στον κλάδο όπου οι μεγαλοεπιχειρηματίες χρηματοδοτήθηκαν και χρηματοδοτούνται ακόμα για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό σε βάρος των εργαζομένων.

«Ο όμιλος ΑΚΚΑ, ο όμιλος ΔΟΝΤΑ, η "ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ" χρηματοδοτήθηκαν με αποτέλεσμα απολύσεις, τριήμερα και τετραήμερα, ενοικιαζόμενους εργάτες, εντατικοποίηση της εργασίας, αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ο όμιλος ΛΑΝΑΡΑ, δεκαπέντε χρόνια τώρα, χρηματοδοτείται με κρατικό χρήμα για να κλείνει τα εργοστάσια και να απολύει εργάτες. Ο ίδιος ζει μέσα στις βίλες και στα κότερα σαν μεγιστάνας. Επενδύει τα κέρδη του από τον ιδρώτα των εργατών σε άλλες πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις. Με τα τελευταία 62 εκατ. που του έδωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπαίνει ταφόπλακα και στα τελευταία εργοστάσια του ομίλου. Εκατοντάδες απολύσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Τα δεδουλευμένα είναι σε κίνδυνο», σημειώνουν.

Ξεκαθαρίζουν ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος. «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα μας, με την πάλη τους, δείχνουν τη διέξοδο. Στη σχεδιασμένη οικονομία, στη λαϊκή οικονομία χωράει η ανάπτυξη της κλωστοϋφαντουργίας, του ρούχου και του δέρματος. Χρειάζεται όμως αλλαγή της εξουσίας, το πέρασμά της στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ