Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Εμπορεύονται τον πόνο - εκμεταλλεύονται τους εργάτες

Για φάρμακο δωρεάν για όλο το λαό εντείνουν τη δράση τους τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου

Κινητοποίηση έξω από τον όμιλο φαρμάκου - καλλυντικού «Σαράντης» στα Οινόφυτα πραγματοποίησαν την Τρίτη το πρωί η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Συνδικάτο Αθήνας και εργαζόμενοι του κλάδου, καθώς η εργοδοσία προχώρησε σε έξι απολύσεις. Είναι αποκαλυπτικό ότι, ενώ ο όμιλος πετάει στο δρόμο έξι εργαζόμενους, χρησιμοποιεί άλλους εργαζόμενους μέσω εργολάβου!

Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι στάθηκαν έξω από την επιχείρηση καλώντας τους εργαζόμενους να μην μπουν για δουλειά και να απαιτήσουν ανάκληση όλων των απολύσεων. Θετική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων, καθώς πολλοί από αυτούς αρνήθηκαν να μπουν για δουλειά στηρίζοντας έμπρακτα τους απολυμένους συναδέλφους τους. Αντίδραση που προκάλεσε την ανησυχία της εργοδοσίας, η οποία την επομένη απευθύνθηκε σε όσους δεν μπήκαν για δουλειά, λέγοντας πως προσπάθησαν να καταλάβουν το εργοστάσιο!

Επίσης, να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό η εργοδοσία επιχειρεί να αλλάξει τη σύμβαση των εργαζομένων από τον κλάδο του φαρμάκου σε σύμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων με διάφορα προσχήματα. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τους φώναζε έναν - έναν και τους έδινε να υπογράψουν άλλη σύμβαση από αυτή του κλάδου!

Χτες, έγινε τριμερής συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας στη Θήβα για το θέμα των απολύσεων, της σύμβασης, αλλά και για το θέμα των εργαζομένων μέσω εργολαβιών. Η Επιθεώρηση είπε ότι θα διεξάγει έλεγχο την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ