Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με πρωτοβουλία της ΔΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης έξω από το Δημαρχείο της πόλης, την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Απαίτησαν άμεσα να τους καταβληθούν τα αναδρομικά για τις πρόσθετες παροχές 2,5 χρόνων που τους οφείλονται (1.200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο) και παράλληλα κατήγγειλαν τη διοίκηση του δήμου για την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) που διοργάνωσε τη συγκέντρωση κατήγγειλε ότι πέρα της παράνομης παρακράτησης χρημάτων των εργαζομένων η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει και εντείνει την αντεργατική επίθεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πληρωμή για την υπερεργασία που προσφέρουν οι εργαζόμενοι τα Σαββατοκύριακα, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα, αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις αλλά και όσους εργάζονται με μερική απασχόληση, δε δίνονται μέσα ατομικής προστασίας και είδη που χρειάζονται για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και δε γίνεται συντήρηση στα απορριμματοφόρα και σε οχήματα, με συνέπεια οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν προβλήματα και αυξημένους κινδύνους κατά την εργασία τους.

Τα προβλήματα αυτά η ΔΑΣ ζήτησε διά των εκπροσώπων της να τα εκθέσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να πάρουν θέση οι παρατάξεις και να δρομολογηθούν λύσεις στα αιτήματα των εργαζομένων. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης κάλεσε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να δεχτεί το αίτημα των εργαζομένων. Η άκαμπτη αλλά και προκλητική στάση του προεδρείου πυροδότησε την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μόνο μετά τη συνεχιζόμενη απαίτηση των εργαζομένων να τους δοθεί ο λόγος κι αφού χρειάστηκε να διακοπεί δύο φορές η συνεδρίαση, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η διοίκηση δέχτηκαν να συζητηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων του δήμου ως τακτικό θέμα, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ