Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για μπίζνες

Οποτε καθυστερεί η αναχώρηση ταξιδιώτη, η κυβέρνηση θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής και σίτισης, είπε χτες ο υπουργός Τουρισμού

Ανοιχτή πρόσκληση προς επιχειρηματικούς ομίλους για μπίζνες στην Ελλάδα και διαβεβαιώσεις ότι το δημόσιο θα πληρώνει αποζημίωση όσων καθυστερεί η προγραμματισμένη αναχώρηση από τη χώρα, περιλαμβάνει η ...νέα τουριστική ταυτότητα της χώρας, που παρουσίασε χτες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Αναπαράγοντας την κεντρική θέση της κυβέρνησης για την «κακή εικόνα» της χώρας στο εξωτερικό προσαρμοσμένη στον τομέα του τουρισμού, ο Π. Γερουλάνος επιχείρησε να συνδέσει το πανό - μήνυμα αντίστασης του ΚΚΕ στην Ακρόπολη και τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, με την προβοκάτσια στη ΜΑΡΦΙΝ, κάνοντας λόγο για εικόνες καταστροφικές για τον τουρισμό, αποσιωπώντας και παραβλέποντας εντελώς το γεγονός ότι η πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων σ΄ ολόκληρη την ΕΕ έχει οδηγήσει σε μείωση και του αριθμού των τουριστών και των αντίστοιχων εσόδων.

Αναφερόμενος στη νέα ταυτότητα ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να αποζημιώνει τους ξένους τουρίστες με όλα τα έξοδα διαμονής και σίτισης, όταν καθυστερεί η αναχώρησή τους, για οποιοδήποτε λόγο, από απεργία στα μέσα μεταφοράς, έως και κάποια φυσική καταστροφή, όπως για παράδειγμα η ηφαιστειακή τέφρα που εμπόδισε τις αεροπορικές πτήσεις στην Ευρώπη!

Για άλλη μια φορά, στόχος και αυτής της κυβέρνησης είναι να προβάλλει στο εξωτερικό την εικόνα μιας χώρας όπου ο επισκέπτης - τουρίστας μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, παντού και όλες τις εποχές του χρόνου. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι στην κατεύθυνση αυτή κινείται και μια πολύ ακριβή μελέτη που έγινε για λογαριασμό του ΕΟΤ πριν από τρία χρόνια. Ο στόχος αυτός έχει πρώτη και κύρια σκοπιμότητα την αύξηση των πελατών των μεγαλοξενοδόχων και υπόλοιπων μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού. Στο σχέδιο αυτό, υποτίθεται ότι εντάσσεται εξάλλου και η ολοκληρωτική παράδοση του συνόλου της δημόσιας τουριστικής περιουσίας στους ιδιώτες. Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι πέρα από τις επαφές με παράγοντες του τουρισμού στο εξωτερικό, συζητήσεις γίνονται και με «επενδυτές», προκειμένου να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν δουλειές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ