Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το περιουσιακό

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Με θέμα το περιουσιακό συναντήθηκαν χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, μετά τη διακοπή των συνομιλιών, λόγων των προκλητικών δηλώσεων του δεύτερου με τις οποίες αμφισβητούσε τη συμφωνημένη βάση των συνομιλιών. Η νέα ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των συναντήσεων των δύο ηγετών έως το τέλος Ιούλη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις τους, προσθέτοντας ότι ο ίδιος έθεσε και θα συνεχίσει να θέτει ζήτημα εδαφικών αναπροσαρμογών και εποίκων.

Χτες ανακοινώθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συναίνεσε τελικά στο σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, για έξι ακόμα μήνες, αφού, όπως σημειώθηκε από τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Λευκωσίας στον ΟΗΕ, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές, ώστε να μην υπάρχουν πλέον υπονοούμενα για χρονοδιαγράμματα στην επίλυση του Κυπριακού. Το Ψήφισμα εγκρίθηκε με 14 ψήφους υπέρ και 1 κατά, της Τουρκίας.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του χρονοδιαγράμματος λύσης μέχρι τέλους του έτους πήρε ο Ντ. Ερογλου με δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο, όπου τάσσεται ξανά και υπέρ μιας πενταμερούς συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ