Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ χρέη, ελλείμματα και κρίση

ΚΚΕ: Για να προστατευτεί ο λαός πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης, τα κρατικά χρέη, να απαιτήσει να πληρώσουν τώρα τα μονοπώλια, να παλέψει για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις δικές του ανάγκες.

  • «Οι δεσμεύσεις του Μνημονίου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι μέτρα τα οποία εμείς έχουμε δεσμευτεί και προεκλογικά να προχωρήσουμε, μέτρα αλλαγών που εμείς προτείναμε και θέλουμε», είπε χτες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας αυτό που πάντα έλεγε το ΚΚΕ ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει το πρόγραμμά του σε όφελος της στρατηγικής του κεφαλαίου.
  • Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο «Moody' s», στο όνομα της ακόμη μεγαλύτερης πτώσης του παραγόμενου ΑΕΠ, η «υστέρηση» των φορολογικών εσόδων», όπως εκτιμά, διαμορφώνουν δεδομένα και κλίμα, προκειμένου να επιβληθούν νέα πρόσθετα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα.
  • Η προώθηση του βάρβαρου μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ δεν εξευμενίζει τις «αγορές», αλλά δυναμώνει την αντιλαϊκή επίθεση της άρχουσας τάξης. Η υλοποίησή του οδηγεί το λαό σε μαύρες μέρες και τη χώρα πιο βαθιά στην κρίση και στους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς, που οξύνονται εντός και εκτός ΕΕ και εγκυμονούν νέους μεγάλους κινδύνους.

ΣΕΛ.  6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ