Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Δημιουργία ενιαίου, ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ

Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα, στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο όπου απαίτησε τον τερματισμό της πολιορκίας της Γάζας και κατήγγειλε την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που στηρίζουν το Ισραήλ στις θηριωδίες του

Από παλιότερη κινητοποίηση των αποκλεισμένων Παλαιστινίων στην Γάζα
Από παλιότερη κινητοποίηση των αποκλεισμένων Παλαιστινίων στην Γάζα
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας σήμερα κατά τη διάρκεια της δήλωσης της Κάθριν Αστον, εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα ΚΕΠΠΑ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της νηοπομπής αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας, σημείωσε τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει με αποτροπιασμό και αγανάκτηση την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά της νηοπομπής αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, που συγκλόνισε τους λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα αυτή θηριωδία του ισραηλινού κράτους αποτελεί κρίκο στη μακριά αλυσίδα των εγκλημάτων του Ισραήλ που έχει πάρει διαστάσεις γενοκτονίας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Η προκλητική στρατιωτική δράση του ισραηλινού κράτους στηρίζεται και πριμοδοτείται σταθερά από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Σοβαρές ευθύνες έχουν οι ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της που όχι μόνο ανέχονται την ισραηλινή επιθετικότητα, που όχι μόνο αναβάθμισαν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, υπέγραψαν τη δημιουργία Ενιαίου Εναέριου Χώρου με την ισραηλινή κυβέρνηση και συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και διοργανώνουν μεγάλης έκτασης κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, τροφοδοτώντας την εγκληματική επιθετικότητα του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Η Ερευνητική Επιτροπή για την αιματηρή επίθεση του ισραηλινού στρατού στη νηοπομπή βοήθειας προς τους κατοίκους της Γάζας, που συνέστησε "στα μέτρα της" η ισραηλινή κυβέρνηση, προκλητικά εξήγγειλε ότι στόχος της είναι "να διαφυλάξει την ελευθερία δράσης των Ισραηλινών στρατιωτών και να αποδειχθεί ο αμυντικός χαρακτήρας των ενεργειών τους". Δηλαδή, να δικαιολογήσει και να συνεχίσει τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Γι' αυτό και οι εκκλήσεις της ΕΕ για σύσταση δήθεν ανεξάρτητης διερευνητικής επιτροπής αποτελούν κοροϊδία και υποκρισία.

Ο παλαιστινιακός λαός δεν έχει ανάγκη από διερευνητικές επιτροπές που θα συσκοτίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστινίων.

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούν να έχουν οι λαοί στους συμμάχους του Ισραήλ, στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αντίθετα, οι λαοί πρέπει να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη τους, στο λαό της Παλαιστίνης, την πάλη τους ώστε:

Να δημιουργηθεί ενιαίο, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να αναχαιτιστεί η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή.

Να απαιτήσουν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της να καταγγείλουν τις στρατιωτικές συμφωνίες που έχουν συνάψει με το Ισραήλ και να διακόψουν και να ακυρώσουν κάθε είδους κοινά στρατιωτικά γυμνάσια.

Να διακοπεί άμεσα η ισραηλινή πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας. Να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη.

Να αποφυλακιστούν οι 7.000 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που παράνομα κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Να σταματήσουν αμέσως οι εποικισμοί στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Να εξασφαλιστεί η εισαγωγή και εξαγωγή προσώπων, εμπορευμάτων και προϊόντων από και προς όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη».

Στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραβρέθηκαν ο Hannah Amireh μέλος του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και ο Afou Abgaria, βουλευτής της Knesset και μέλος του Κόμματος Hadash, όπου μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε επισήμαναν τη σκληρή κατάσταση που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός από την ισραηλινή κατοχή και γενικότερα από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ