Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΑΡΙΖΟΝΑ
Προωθείται νέο ρατσιστικό νομοσχέδιο

ΤΟΥΣΟΝ.--

Η Αριζόνα, συνεχίζει να πρωτοστατεί εντός των Ηνωμένων Πολιτειών στη θέσπιση πολιτικής διωγμών των μεταναστών. Μετά το ακραιφνώς ρατσιστικό νομοσχέδιο όσον αφορά, υποτίθεται, την «αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» και το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της διαδικασίας «εθνικών σπουδών», οι Ρεπουμπλικανοί που έχουν την πλειοψηφία στην πολιτειακή Βουλή, ανακοίνωσαν ότι το φθινόπωρο θα καταθέσουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη χορήγηση υπηκοότητας σε παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από «παράνομους οικονομικούς μετανάστες».

Το νομοσχέδιο αφορά τα «μωρά - άγκυρες», όπως αποκαλούνται τα παιδιά των παράνομων μεταναστών, καθώς η χορήγηση υπηκοότητας σε αυτά ανοίγει το δρόμο στο να αποκτήσουν και τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους άδειες παραμονής. Ετσι, το νομοσχέδιο θα απαγορεύει την έκδοση πιστοποιητικού γέννησης, για τις παραπάνω περιπτώσεις, με το οποίο χορηγείται αυτόματα η υπηκοότητα.

Οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεσπάσει με Δημοκρατικούς βουλευτές αλλά και οργανώσεις μεταναστών που χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Οχι τυχαία. Βάσει του Συντάγματος, όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην επικράτεια της χώρας θεωρούνται αυτόματα πολίτες της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα στα πέντε παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ είναι παιδί μεταναστών με ή χωρίς χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ