Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Αψηφούν τρομοκρατία και κόπωση

Απορρίφτηκε αίτηση της ΠΝΟ για αναίρεση των ασφαλιστικών μέτρων της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Νύχτα μέρα, επί δέκα 24ωρα σήμερα, οι ναυτεργάτες, πάνω στους καταπέλτες των ανασφάλιστων πλοίων - κάτεργων «ROPAX» 1 και 2 στο λιμάνι της Κορίνθου, αψηφώντας κόπωση και τις αντίξοες συνθήκες, αγωνίζονται με αποφασιστικότητα, για μπάρκο με δικαιώματα, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουν για πληρώματα με δημοκρατικά δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, για καράβια που να πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την προστασία της ζωής των ναυτεργατών και των επιβατών.

Συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με στήριγμα τη μεγάλη αλληλεγγύη που συνεχώς δυναμώνει από εργαζόμενους και μικρούς αγρότες της Κορίνθου και των γύρω νομών μετά από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, από τις 8 Ιούνη βρίσκονται στο λιμάνι ακινητοποιώντας τα δύο πλοία που ανήκουν στην πολυεθνική V - SHIPS, τα οποία παραβιάζουν κάθε ίχνος από τα εναπομείναντα ναυτεργατικά δικαιώματα. Μετατρέπουν σε κουρελόχαρτα ακόμα και αυτά από τους ανεπαρκείς Διεθνείς Κανονισμούς και Συμβάσεις, την ελληνική νομοθεσία, που ορίζουν τα απολύτως βασικά για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Αυτά τα δύο πλοία είναι επιβατηγά - οχηματαγωγά με έτος κατασκευής και τα δύο το 1980. Εδώ και ενάμιση χρόνο εκτελούν το τακτικό δρομολόγιο Κόρινθος - Ραβένα Ιταλίας. Οι λιμενικές αρχές και το υπουργείο Ναυτιλίας έχουν τις λίστες πληρώματος (κρου λιστ) των δύο πλοίων και όλα τα στοιχεία τους και όμως τους έδιναν κανονικά άδεια απόπλου ενώ γνώριζαν ότι πρόκειται για σύγχρονα δουλεμπορικά, υπερήλικα, έτοιμα να τινάξουν στον αέρα εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές.

Αυτά τα πλοία, υπερασπίζεται, πέρα από την πολιτική της κυβέρνησης, τους εφοπλιστές και τα τσιράκια τους και η αστική Δικαιοσύνη. Χτες το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η ΠΝΟ, απαιτώντας να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η εταιρεία σε βάρος της κινητοποίησης στο λιμάνι της Κορίνθου. Να σημειωθεί ότι το μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έχει αποδεχτεί αίτηση της εταιρείας για προσωρινή διαταγή και έχει εκδώσει την προκλητική απόφαση για απαγόρευση της κινητοποίησης στα «ROPAX» 1 και 2 μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στις 28 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ