Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «ο κύβος ερρίφθη για την πλήρη κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζομένων (...) ερήμην του ελληνικού λαού η ...σοσιαλιστική κυβέρνηση αποδέχθηκε την πλήρη ανατροπή του οικονομικού προγραμματισμού εκατομμυρίων νοικοκυριών, κυρίως όμως την κατάργηση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν από τους Ελληνες πολίτες μετά σκληρούς αγώνες δεκαετιών (...) κατάφερε τελικά μεταξύ πολλών άλλων να εκπληρώσει και τις επιθυμίες μεγάλων πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων που πίεζαν για τη νομοθέτηση επαχθέστατων ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό προκειμένου οι εργαζόμενοι να στραφούν αναγκαστικά σε προγράμματα ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ: «το μοντέλο του Ασφαλιστικού που θα δοκιμαστεί στη χώρα μας με ...προκρούστειες μεθόδους ακολούθως θα βγει σαν "πράσινη Βίβλος" (κατευθυντήριες γραμμές) για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

«ΚΡΥΜΜΕΝΗ» ΧΑΡΑ: «Σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο στην εργασία ή καλύτερα στην απασχόληση. Σε ορισμένα δε κομβικά σημεία για την εργασία όπως την γνωρίσαμε, θα υπάρχει έως και αντεστραμμένη εικόνα» (το θέμα επίσης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΕΒ: «Να αλλάξουν όλα στις εργασιακές σχέσεις "χωρίς υπεκφυγές ή πρωτοτυπίες ελληνικής έμπνευσης" αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθεί δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όσους χάνουν την απασχόλησή τους ζητούν οι εργοδοτικές οργανώσεις» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΟΙΤΑ ΑΛΛΟΥ: «Η οικονομική κρίση εξελίσσεται σε όχημα πλήρους ανατροπής, ξηλώματος και κατεδάφισης όλων των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων (...) και μέσα σε αυτή τη γενική κατάθλιψη, την αβεβαιότητα και το άγχος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την έκρηξη ακρίβειας στην αγορά» (από άρθρο στα ΝΕΑ).

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ: «Πολλά πράγματα κινούνται συχνά πέρα από τα συνήθη. Για παράδειγμα σε μια περίοδο ύφεσης σαν αυτή που διανύουμε δεν θα περίμενε κανείς την απειλή του πληθωρισμού (...) το λογικό θα ήταν να πέσουν οι τιμές (...) τα στοιχεία προκαλούν μέγιστη ανησυχία καθώς ο πληθωρισμός πιέζει τα ήδη τραυματισμένα εισοδήματα ευρύτατων κοινωνικών ομάδων» (το κλάμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ