Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
Να βουλιάξουν αύριο όλοι οι δρόμοι από απεργούς!

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες να κάνουν συνελεύσεις μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, να πάρουν απόφαση για απεργία

Χτες, στη Ζάκυνθο
Χτες, στη Ζάκυνθο
Αποφασισμένοι να βάλουν εμπόδια στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους, στο σφαγιασμό της ίδιας τους της ζωής, εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ετοιμάζονται για την αυριανή κρίσιμη μάχη, κόντρα στην επιχείρηση με την οποία τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να προσαρμόσουν τις προσδοκίες και τα αιτήματά τους εκεί που επιβάλλουν οι ανάγκες των μονοπωλίων. Γι' αυτό η αυριανή απεργία πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Η επιτυχία της μπορεί να δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους υπονομεύουν τις λαϊκές ανάγκες, να δώσει νέα ώθηση στη συγκέντρωση και οργάνωση των λαϊκών δυνάμεων, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση.

«Να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής από τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, με συζητήσεις, με συνελεύσεις», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με χτεσινή της ανακοίνωση.

Χτες, συμβολική κατάληψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ πραγματοποίησε η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που έρχεται στη Βουλή. Στην πρόσοψη του υποκαταστήματος αναρτήθηκε γιγαντοπανό με το σύνθημα «Οχι στο ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού και των συντάξεων. Δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους».

Την αγωνιστική οργάνωση του κλάδου με πρώτο άμεσο σταθμό την αυριανή απεργία συζήτησε προχτές και η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων.

Σήμερα, για την πλατιά προπαγάνδιση της απεργίας, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί μηχανοκίνητη πορεία που ξεκινά απέναντι από την κεντρική είσοδο του λιμανιού στις 7 το απόγευμα.

Πληθαίνουν οι απεργιακές αποφάσεις

Χτες, απόφαση για 24ωρη απεργία πήρε και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, υιοθετώντας παράλληλα ψήφισμα της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Κρατικού Νίκαιας - Συνεργαζόμενοι» και της Επιτροπής του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, καταγγέλλοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.ά.

Στη λίστα με τις απεργιακές αποφάσεις έχουν προστεθεί ακόμα:

  • Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Μηχανικών και Θερμαστών Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
  • Τα Σωματεία:

Στην Αθήνα: Τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης), Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Αθήνας, Οδοντοτεχνιτών Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων, Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Αθήνας - Πειραιά & Προαστίων, Παρασκευαστών Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ενωση Λογιστών Αθήνας.

Στην Αττική, τα Σωματεία Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Οικοδόμων Μεγάρων.

Σε Μακεδονία - Θράκη: Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας, Ν. Ροδόπης, Ν. Ξάνθης, Ν. Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Εβρου, Γουνεργατών/τριών Σιάτιστας.

Στη Φωκίδα: Τα Σωματεία Οικοδόμων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στην Πάτρα: Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας και των δήμων της πρώην επαρχίας Πάτρας «Η ΕΝΩΣΗ».

Στην Καλαμάτα: Το Σωματείο ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Στην Ικαρία: Το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ικαρίας - Φούρνων.

Σε αναμονή καλούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ

Στο μεταξύ, «όχι» στη συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση ψήφισαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση», κόντρα στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, στη συνεδρίαση της νέας διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Κινούμενες στο ντορό των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που απέρριψαν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για άμεση απεργιακή κλιμάκωση και αποφάσισαν απεργία την άλλη βδομάδα, επιβεβαίωσαν τη συνειδητή επιλογή αυτών των δυνάμεων να μένουν θεατές των εξελίξεων, προσπαθώντας να εγκλωβίσουν τους εργάτες στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ