Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
ΞΥΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΕΛΜΑΝ»
Συνεχίζεται η απεργία

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ» με 24ωρες απεργίες μέχρι αύριο, Τετάρτη, απαιτώντας την ανάκληση των 22 απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η νέα εργοδοσία της «ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ».

Η εργοδοσία, ασκώντας τις αντεργατικές διατάξεις των νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιδιώκει να κάμψει τις αντιστάσεις τους ακόμα και με εκβιαστικά διλήμματα όσον αφορά στο μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης, της μεγαλύτερης του κλάδου στη χώρα. Ετσι, την προηγούμενη Παρασκευή, 18 του Ιούνη, η εργοδοσία προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία - δήλωση - πρόσκληση ενάντια σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων, επειδή περιφρουρούν τον αγώνα τους και δεν επιτρέπουν την απεργοσπασία, επικαλούμενη δήθεν λόγους ασφάλειας, λες και οι εργαζόμενοι που δημιουργούν τον πλούτο είναι ανεύθυνοι.

Βέβαια, οι λόγοι είναι διαφορετικοί και η εργοδοτική πλευρά προσπαθεί να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Κάτι τέτοιο, δηλώνουν οι συνδικαλιστές, δεν πρόκειται να περάσει. Σε αυτή την προοπτική έχουν καθημερινά δίπλα τους το ταξικό κίνημα, τα σωματεία του και το ΠΑΜΕ, που έμπρακτα στηρίζουν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ