Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Νέες κινητοποιήσεις από αύριο

Τρεις δίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά, από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιούνη, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αντιδρώντας στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Οι στάσεις εργασίας θα γίνονται 7-9 π.μ., 3-5 μ.μ. και 10 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα. Επίσης, αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες στις 29 και 30 Ιούνη.

Οι εξελίξεις στον ΟΣΕ είναι απόρροια των γενικότερων αντεργατικών - αντιλαϊκών σχεδιασμών για ένταση της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων των πρώην ΔΕΚΟ και συνολικά της δημόσιας περιουσίας. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποίησαν στάση εργασίας ενάντια στις περικοπές των αποδοχών τους. Ειδικά οι εργαζόμενοι στο Μετρό πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις για τρεις συνεχόμενες μέρες ενάντια στις απόφαση της διοίκησης του Μετρό να πετάξει στο δρόμο 285 συμβασιούχους.

Οι ταξικές δυνάμεις στις αστικές συγκοινωνίες έχουν αναδείξει ότι η ενίσχυση των ταξικά συντονισμένων αγώνων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει φραγμός στην αντεργατική πολιτική και να δημιουργηθούν οι όροι για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ