Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Τρεις εργάτες τραυματίες από έκρηξη

Εκρηξη σημειώθηκε νωρίς χτες το πρωί στο πυρηνελαιουργείο των αδελφών Βασιλέλη (πρώην ΕΤΕΛ) στην περιοχή Ντίπι της Γέρας Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εργάτες. Με εγκαύματα Α' και Β' βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια, νοσηλεύονται από χτες στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο 35χρονος Πέτρος Αλεξίου, ο 60χρονος Γιώργος Λύρας, πατέρας δύο παιδιών και ένας ακόμα εργάτης, αλβανικής καταγωγής, για τον οποίο δε δόθηκαν άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.

Η έκρηξη προκλήθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη διαδικασία καθαρισμού του εκχυλιστήρα από το εξάνιο, που χρησιμοποιείται για την απόσπαση του πυρηνέλαιου από το υποπροϊόν της ελιάς. Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να γκρεμιστούν τούβλα και μέρος της σκεπής του κτιρίου, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά, την οποία προσπαθώντας να περιορίσουν οι τρεις εργάτες τραυματίστηκαν.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο εργοστάσιο πριν από δύο χρόνια είχε προκληθεί και άλλο ατύχημα. Χωρίς όμως να πληροί τους κανόνες ασφαλείας, κατάφερε και πάλι να πάρει άδεια λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ