Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Σχέδια υγειονομικής βαρβαρότητας
  • Το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισε  6ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη   Πέμπτη και Γενική Συνέλευση στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ώρα 11 π.μ. 
  • Ευρεία σύσκεψη της ΕΙΝΑΠ  με φορείς την ερχόμενη Τετάρτη

Σε αγωνιστικό συναγερμό για την απόκρουση της νέας υγειονομικής βαρβαρότητας που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της δημόσιας υγείας καλεί τους γιατρούς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

To ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στην τελευταία συνεδρίασή του (5.12.2000) εκτίμησε ότι τα δυο σχέδια νόμου που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος, «κινούνται σε ακόμα πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή κατεύθυνση και από εκείνες τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου».

«Το υπουργείο Υγείας επιλέγει να προωθήσει κατ' αρχήν αυτές τις ρυθμίσεις, ώστε να εγκαθιδρύσει ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας και υποταγής στο προσωπικό των νοσοκομείων, με απώτερο στόχο την εξουδετέρωση πιθανών αντιδράσεων στην εφαρμογή και των υπολοίπων ρυθμίσεων των αρχικών κυβερνητικών εξαγγελιών (πλήρης ιδιωτικοποίηση, παρεμπόδιση πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης)», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της προς τις νοσοκομειακές επιτροπές - μέλη της η ΕΙΝΑΠ.

Πρόκειται, τονίζει η ΕΙΝΑΠ, για μια προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και της εφαρμογής ενός χαλύβδινου θώρακα αυταρχισμού σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

  • Με πρωτοβουλία της ΕΙΝΑΠ θα γίνει την προσεχή Τετάρτη σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί υγειονομικοί φορείς, εργατικά σωματεία, συνταξιουχικές οργανώσεις και άλλοι φορείς, ώρα 11 πμ, στα γραφεία της Ενωσης, Μάρνη 30.
  • Επίσης, η ΕΙΝΑΠ προχωράει στη διοργάνωση γενικών συνελεύσεων των γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αλλά και σε διανοσοκομειακή συνάντηση όλων των νοσοκομειακών επιτροπών της ΕΙΝΑΠ τη Δευτέρα 11/12/2000 στις 6 μ.μ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.
  • Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε 6ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14/12/2000 από τις 8 π.μ ως τις 2 μ.μ και Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα στις 11 π.μ στο αμφιθέατρο του «Σωτηρία».
Καταγγέλλουν τον αυταρχισμό του υπουργού Υγείας

Με χτεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας «Γρ. Λαμπράκης» καταγγέλλει την αυταρχική στάση του υπουργείου Υγείας και του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αρνείται πεισματικά να συναντήσει τους φοιτητές της Ιατρικής. Οι φοιτητές βρίσκονται βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και ενάμιση μήνα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία που προωθεί αλλαγές τόσο στο δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της περίθαλψης στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης όσο και στο εργασιακό καθεστώς και στον τρόπο έναρξης ειδικότητας των νέων γιατρών.

Μάλιστα, προχτές, ο Αλ. Παπαδόπουλος ακύρωσε προγραμματισμένο ραντεβού, επειδή οι φοιτητές έφτασαν στο υπουργείο Υγείας, με πορεία αρνούμενος να συζητήσει «υπό πίεση».

«Ο υπουργός ομολογεί ουσιαστικά πως οι κινητοποιήσεις μας τον έχουν στριμώξει» τονίζει ο Σύλλογος των φοιτητών.

  • Σήμερα συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με θέμα το σχέδιο νόμου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίσταση στη διάλυση και τον περιορισμό των δικαιωμάτων (2000-11-26 00:00:00.0)
«Λοκ άουτ» και εκχώρηση τομέων (2000-10-20 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στα αντι-ΕΣΥ σχέδια (2000-10-07 00:00:00.0)
Ολα ανοιχτά (2000-06-01 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν οι γιατροί με θητεία (2000-01-13 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας των γιατρών (1998-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ