Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κλείνουν τα μαγαζιά στις 29 του Ιούνη

Αγωνιστικό κάλεσμα από την ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις μαζί με το ΠΑΜΕ

Με κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Τρίτη, 29 του Ιούνη, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, καλούνται από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), να δώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα και στην πολιτική που καταδικάζει σε εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα. Η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει, στο αγωνιστικό της κάλεσμα, ότι «οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Τα μέτρα για το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων καταδικάζουν σε εξαθλίωση και χρεοκοπία τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ».

Απαντώντας σε όλους εκείνους που επιτίθενται με λύσσα στις κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου, σημειώνει: «Δεν κινδυνεύει ο τζίρος των καταστημάτων από τις απεργίες, συρρικνώνεται από την επέκταση των πολυκαταστημάτων και των σούπερ μάρκετ. Το μέλλον μας είναι υποθηκευμένο στα πλαίσια της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μας έφτασαν σε αυτά τα χάλια. Σήμερα πληρώνουμε το λογαριασμό της Συμφωνίας του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ». Τονίζει επίσης: «Καταδικάζουμε τη συμβιβαστική πολιτική της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Οπως τα προηγούμενα χρόνια ανακάλυπταν "επιχειρηματικές ευκαιρίες" για τους αυτοαπασχολούμενους στην πολιτική της ΕΕ, έτσι και σήμερα βρίσκουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα "αναγκαία". Φοβούνται τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες».

Δυναμικά και στη Θεσσαλονίκη

Την αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα, στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος και των φτωχών αγροτών, συζήτησαν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ που το βράδυ της Τετάρτης συμμετείχαν στη σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ. Τις επόμενες μέρες θα δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 29 του μήνα με κλείσιμο των καταστημάτων και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα θετικά βήματα που έγιναν στο διάστημα από τη συγκρότηση της ΠΑΣΕΒΕ μέχρι και σήμερα, οι δράσεις που αναπτύχθηκαν, αλλά και οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - μονοπωλίων, να βρει μαζικά απήχηση στους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.

Κεντρικοί εισηγητές ήταν ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης, από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και η Ρ. Καπετανγιώργη από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ. Σημείωσαν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., εκμεταλλεύεται την κρίση και έχει περάσει σε ολομέτωπη επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων, όχι μόνο των ΕΒΕ, αλλά και όλου του λαού. Τα μέτρα που παίρνονται έρχονται να αποτελέσουν την ταφόπλακα για τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.

Παρουσιάστηκε ξεκάθαρα, η αναγκαιότητα, η ΠΑΣΕΒΕ, με σχεδιασμένη δράση, το επόμενο διάστημα να εντείνει την προσπάθεια για να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις στον αγώνα, που θα αμφισβητεί την κυριαρχία της εξουσίας των μονοπωλίων και θα ανοίγει το δρόμο για ανάπτυξη με γνώμονα την ικανοποίηση των συμφερόντων και των αναγκών του λαού. Οπως σημειώθηκε, εδώ, σ' αυτόν το δρόμο, συναντώνται τα βασικά συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Εδώ βρίσκεται η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος.

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα προγραμματίζει η Γραμματεία Κιλκίς της ΠΑΣΕΒΕ, την Κυριακή 27 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ