Σάββατο 26 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εφαλτήρας για αναβάθμιση της αντιλαϊκής επίθεσης

Οχετός χτες από τον Α. Σαμαρά, σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της πρωτοπορίας του

Κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και πλουτοκρατία είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με κραυγές και απειλές θα τρομοκρατήσουν το ταξικό κίνημα. Η απάντηση που θα παίρνει η πολιτική τους θα είναι ολοένα και πιο δυνατή
Κυβέρνηση - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και πλουτοκρατία είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με κραυγές και απειλές θα τρομοκρατήσουν το ταξικό κίνημα. Η απάντηση που θα παίρνει η πολιτική τους θα είναι ολοένα και πιο δυνατή
Η ξεκάθαρη δέσμευση για εφαρμογή του μνημονίου, σε συνδυασμό με την άγρια μετωπική επίθεση στα δικαιώματα και τους ταξικούς αγώνες των εργαζομένων και του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε το βασικό χαρακτηριστικό της ομιλίας του Α. Σαμαρά στο 8ο Συνέδριο της ΝΔ, δίνοντας με παραστατικό τρόπο το στίγμα της «νέας» δήθεν ΝΔ.

Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην πλουτοκρατία ότι συστρατεύεται ακόμα πιο μαχητικά στον πόλεμο κατά του λαού, επιχειρώντας ταυτόχρονα να πείσει ότι μπορεί να αποδειχθεί άξιος διαχειριστής των συμφερόντων της.

Πέρα από τις αντιπολιτευτικές κορόνες και τα άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης, τα πραγματικά πυρά του Α. Σαμαρά στράφηκαν κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και των ταξικών δυνάμεων που ορθώνουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκε ως εγγυητής του μνημονίου με την τρόικα. Δεν είναι βέβαια καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση που προωθεί η κυβέρνηση.

«Εγγυηθήκαμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα μας με το ΔΝΤ, γιατί αυτό επιβάλλει η υπευθυνότητα», τόνισε ξεκαθαρίζοντας τη θέση του για άμεση και πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

Ταυτόχρονα όμως τόνισε ότι δεν «αρκεί για να σώσει την Ελλάδα», προτείνοντας ως συμπλήρωμα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου και παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη φορά δεν περιορίστηκε μόνο στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που διαχειρίζεται η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και υπολογίζει στα 300 δισ. ευρώ, αλλά απλώθηκε και στα ακίνητα των νοσοκομείων και των ιδρυμάτων πρόνοιας τα οποία υπολογίζει σε 60 δισ. ευρώ! Προανήγγειλε επίσης ότι σε δύο βδομάδες, στις 7 Ιούλη, θα δώσει στη δημοσιότητα «μια πλήρη πρόταση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».

Ιδια γλώσσα με κυβέρνηση και ΛΑ.Ο.Σ.

Διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντεργατικό και αντιαπεργιακό μέτωπο, στοχοποίησε τους ταξικούς αγώνες και το ΠΑΜΕ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΚΚΕ.

Εκανε λόγο για «κυριαρχία ακραίων ιδεολογημάτων», η οποία όπως είπε «έχει πια πολύ βαρύ τίμημα στην καθημερινή ζωή του πολίτη» και δε δίστασε να δείξει ποιος είναι ο εχθρός και ο δυνάστης: «Κάθε τόσο μικρές ομάδες καταλαμβάνουν τους δρόμους και τις πλατείες. Καταλαμβάνουν τα λιμάνια. Διώχνουν επενδύσεις και ξένους επισκέπτες. Παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα», τόνισε, αφήνοντας να διαφανεί το βαθιά αντιδραστικό και ταξικό πρόσωπο της πολιτικής του.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε για «καθημερινά μικρά πραξικοπήματα, που αναστατώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και απροθυμία να παρέμβει.

Ομως το αντεργατικό παραλήρημα του Α. Σαμαρά δεν είχε τέλος: «"Νόμος" γίνεται πλέον το δίκιο των συντεχνιών, το θράσος των αδίστακτων και το συμφέρον των ισχυρών», αποφάνθηκε και συμπλήρωσε: «Το βλέπετε καθημερινά στους δρόμους που μπλοκάρουν, στα κεντρικά ξενοδοχεία που αποκλείονται. Στα λιμάνια που κλείνουν».

Επιχειρώντας να διασώσει τα προσχήματα, είπε ότι «δεν έχει κανείς αντίρρηση όταν ο λαός εκφράζει τη δίκαιη διαμαρτυρία του», αλλά αμέσως μετά επανήλθε δριμύτερος κατά των διαδηλώσεων. «Οταν μικρές ομάδες παραλύουν τη ζωή και την οικονομία, δεν "τιμωρείται" η κυβέρνηση, τιμωρείται ο ίδιος ο λαός. Δεν "πιέζεται" η κυβέρνηση. Οδηγείται σε απόγνωση ολόκληρη η κοινωνία», τόνισε, συνεχίζοντας την ιδεολογική επίθεση κατά των λαϊκών αγώνων.

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «τα κόμματα της Αριστεράς είναι μέρος του προβλήματος», προκειμένου να δικαιολογήσει ότι μοναδική εναλλακτική λύση είναι η ΝΔ. «Θα πρέπει να θυμάται η Αριστερά ότι δεν είναι ο σκοπός που αγιάζει τα μέσα (...) Ο αποκλεισμός των λιμανιών και η χαριστική βολή που δίνουν στον τουρισμό την πιο δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα δεν "αγιάζει" ούτε τα μέσα ούτε το σκοπό. Απλά σπρώχνει τον κόσμο στην απελπισία», αποφάνθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ