Παρασκευή 2 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ - ΚΥΠΡΟΣ
Συνεχίζεται το «κατασκοπευτικό σίριαλ»

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Σε ένταλμα σύλληψης έχει προχωρήσει η κυπριακή αστυνομία για τον Κρίστοφερ Ρόμπερτ Μέτσος, του ενός από τους 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, ο οποίος, μετά από δικαστική απόφαση αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αλλά δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα όπως προβλεπόταν. Ως «πιθανό σενάριο» αναφέρεται πως έχει καταφύγει στα κατεχόμενα, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας υποστήριξε πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως έχει εγκαταλείψει το έδαφος της Κύπρου, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να αποκλειστεί.

Χτες το βράδυ (τοπική ώρα) αναμενόταν να γίνουν δικαστικές ακροάσεις για να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση οι 9 φερόμενοι ύποπτοι στις ΗΠΑ, ενώ στην τελευταία ύποπτο, την 28χρονη Αννα Τσάπμαν, την πιο προβεβλημένη στα διεθνή μέσα, το δικαστήριο αρνήθηκε να την αφήσει ελεύθερη με εγγύηση.

Τέλος, χτες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως «σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο» θα δοθεί βοήθεια στους συλληφθέντες, ενώ πρόσθεσε πως η Μόσχα χρειάζεται πλήρη πληροφόρηση για το «τι ακριβώς συνέβη». Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Ρωσία είχε δηλώσει πως μέλη της ομάδας που κατηγορείται για κατασκοπεία είναι Ρώσοι, ωστόσο απέρριψε τους ισχυρισμούς πως λειτουργούσαν ενάντια στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ