Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Νέα αγορανομική διάταξη

Νέους κανόνες για τις προωθητικές ενέργειες συσκευασμένων προϊόντων θέτει το υπουργείο Οικονομίας με αγορανομική διάταξη που θα ισχύσει από 1 του Σεπτέμβρη, υποστηρίζοντας ότι θα διασφαλίσει «καθαρές τιμές» στα ράφια των σούπερ μάρκετ και μείωσή τους, αφήνοντας βεβαίως τις εξελίξεις στην ευχέρεια της αγοράς και των επιχειρήσεων!!!

Το υπουργείο δεν απαγορεύει το σύστημα των προσφορών, ωστόσο με τη διάταξη ορίζεται ότι κάθε προωθητική ενέργεια σε κλειστή συσκευασία, μπορεί να γίνεται εφόσον το όφελος του καταναλωτή προκύπτει άμεσα και επαγωγικά. Επίσης, πρέπει να αναγράφονται οι τιμές της μονάδας μέτρησης και της μονάδας συσκευασίας. Μπαίνουν και κάποιοι περιορισμοί για το πόσες φορές το χρόνο μπορούν να γίνονται προσφορές και πότε. Ορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της τιμής του προϊόντος που προσφέρεται ως δώρο, όταν δεν είναι ίδιο με το προϊόν που συνοδεύει.

Για τα συσκευασμένα απορρυπαντικά πλυντηρίου θα πρέπει, επιπρόσθετα, να αναγράφεται ο συνολικός αριθμός πλύσεων ή ο συνολικός αριθμός των μοναδιαίων δόσεων, καθώς και η αξία κάθε πλύσης ή μοναδιαίας δόσης κατά περίπτωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ