Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Παραινέσεις για επιτάχυνση

«Εύγε» και παραινέσεις στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δίνει η Κομισιόν, σε έκθεσή της σχετική με τη εφαρμογή των σαρωτικών αντιλαϊκών πακέτων που προβλέπονται στο μνημόνιο. Ηδη ξεκίνησαν να κάνουν αναφορές για τυχόν «κινδύνους» που, βέβαια, σχετίζονται με τα συμφέροντα των μεγαλοπιστωτών και της πλουτοκρατίας.

Η Κομισιόν επισημαίνει τα παρακάτω:

  • Με απίστευτο θράσος διαπιστώνουν ότι οι αυξήσεις φόρων κατανάλωσης έχουν περάσει στις τελικές τιμές και αυτό παρά την «ύφεση» στην οικονομική δραστηριότητα. Αξιοποιώντας την αρνητική για το λαό εξέλιξη, κάνουν λόγο για «έλλειψη ανταγωνισμού», δηλαδή για μέτρα απελευθέρωσης βασικών τομέων και κλάδων, που να σημειωθεί ότι ήδη ετοιμάζονται από την κυβέρνηση. Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθεί ο πληθωρισμός για το μήνα Ιούνη 2010, που φτάνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ!
  • Την παραπέρα καρατόμηση για τις δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, όπου η «πρόοδος φαίνεται να είναι αργή και τα διαθέσιμα στοιχεία ελάχιστα».
  • Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι δαπάνες επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή το να προχωρήσουν λουκέτα, συγχωνεύσεις και πάνω από όλα οι απολύσεις εργαζομένων που, να σημειωθεί ότι, ήδη έχουν ξεκινήσει.
  • Κάτω από το στόχο βρίσκεται, σύμφωνα με την έκθεση, η συγκέντρωση φόρων, δηλαδή η φοροαφαίμαξη του λαού. «Μπράβο» δίνουν στην κυβέρνηση για το μέχρι τώρα έργο στην καρατόμηση άλλων δαπανών του προϋπολογισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ