Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση

Σε συσπείρωση γύρω από τα αιτήματα της ΠΑΣΕΒΕ και αγωνιστική παρουσία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, καλούν οι βιοτέχνες της Αθήνας

Αγωνιστικό κάλεσμα στα σωματεία και ενώσεις - μέλη της, σε όλους τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ απευθύνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), μέλος της ΠΑΣΕΒΕ, για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 8 του Ιούλη, στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, μαζί με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ. Καλεί επίσης σε προσυγκέντρωση, στις 10.30 το πρωί, στην Πλ. Κάνιγγος.

Η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες ΕΕ - ΔΝΤ - μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων οδηγούν τον ΟΑΕΕ στη χρεοκοπία, μειώνοντας δραστικά και αυτήν την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση, φορτώνουν τα βάρη στους ασφαλισμένους, κάνουν τη σύνταξη άπιαστο όνειρο». Και συνεχίζει: «Με τη μαζική μας συμμετοχή στη συγκέντρωση, εναντιωνόμαστε στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ξεδιπλώνεται με αφορμή την καπιταλιστική κρίση. Τα δισεκατομμύρια που πληρώσαμε πήγαν στις τσέπες του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτοί να πληρώσουν την κρίση του συστήματός τους. Η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία συκοφαντούν τους αγώνες μας, ότι δήθεν αυτοί βλάπτουν τα συμφέροντά μας, ότι με αυτούς δεν γίνεται τίποτα, δεν έχουν αποτέλεσμα, γιατί γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Λένε ψέματα. Οι αγώνες μας έχουν αποκαλύψει ότι οι ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα δεν γίνονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, γίνονται ακριβώς για να ενισχύσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, τον ανταγωνισμό.

Οι αγώνες μας, τους είναι εμπόδιο γιατί αμφισβητούν την πολιτική τους που γεννάει φτώχεια και εξαθλίωση, ενώ σήμερα ο πλούτος που παράγεται είναι υπεραρκετός για να καλυφθούν οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Οι λαϊκοί αγώνες είναι ο μοναδικός δρόμος για καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, γιατί με αυτούς διεκδικούμε αυτό που θέλει κάθε λαϊκή οικογένεια, δουλειά, ασφάλιση, παιδεία, λαϊκή στέγη και εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της.

Η ομοσπονδία μας καλεί τα σωματεία και ενώσεις, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΕΒΕ, για να γίνει πιο δυνατή η φωνή μας, πιο μαζικοί και αποτελεσματικοί οι Αγώνες μας.

  • Να αποδυναμώσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική.
  • Να δυναμώσουμε τη συνεργασία μας με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ.
  • Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ