Τετάρτη 7 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Eπίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες Κίρσνερ, από τις 11 έως τις 15 του Ιούλη με κύριο θέμα στην ατζέντα την υπογραφή σειράς στρατηγικών συμφωνιών συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

MΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Την ευθύνη για «όλες τις διατεταγμένες πράξεις» κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού καθεστώτος (1976-'81) ανέλαβε ο πρώην δικτάτορας της Αργεντινής, Χόρχε Βιντέλα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για «σχέδιο εξόντωσης των αντιπάλων του» και «σοβαρά βασανιστήρια, βασανιστήρια που οδήγησαν σε θανάτους και χαρακτηριστικές ανθρωποκτονίες», κατά τη δίκη που άρχισε εκ νέου την Παρασκευή.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- «Εχει σημειωθεί πρόοδος» όσον αφορά στις συνομιλίες για την κύρωση των συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου με την Κολομβία κα τον Παναμά, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Ρον Κιρκ, τονίζοντας ότι θα υπάρξει σύντομα «οριστικό χρονοδιάγραμμα» για τις συμφωνίες και ειδικά αυτή με την Κολομβία που έχει κολλήσει από την εποχή Μπους στο Κογκρέσο.

ΛΑΓΟΣ.-- Την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στη Νιγηρία θα αναλάβει η Κίνα επενδύοντας 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επένδυση αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπογράφτηκε τον περασμένο Μάη μεταξύ της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Νιγηρίας (NNPC) και της κινεζικής εταιρείας CSCEC.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Οι επικεφαλής τεσσάρων πολιτικών κομμάτων της Σλοβακίας υπέγραψαν χτες συμφωνία για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνη, αποκτώντας έτσι 79 έδρες στο 150μελές Κοινοβούλιο. Η Σλοβακική Δημοκρατική και Χριστιανοδημοκρατική Ενωση θα συνενωθεί με τους Χριστιανοδημοκράτες, το κόμμα Ελευθερία και Αλληλεγγύη και το κόμμα της ουγγρικής εθνότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ