Τετάρτη 14 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
«Στρατηγικός σύμμαχος» η Τουρκία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Το ρόλο της Τουρκίας στο πλευρό των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, των Βαλκανίων και της Ευρείας Μέσης Ανατολής, εξύμνησε η Υπατη Αρμοστής της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Κάθριν Αστον, μετά τη συνάντηση πολιτικής συνεργασίας Τουρκίας - ΕΕ, χτες στην Κωνσταντινούπολη. Η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στον άξονα της τουρκικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η Τουρκία για την ΕΕ, τόσο στον τομέα της ενέργειας, όσο και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της στην ευρύτερη περιοχή, που την καθιστούν «σύμμαχο - κλειδί».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπερθεμάτισε για τη συνάντησή του με την Κ. Αστον, σημειώνοντας ότι αντιμετώπισε με ενδιαφέρον «και τα τρία ζητήματα, που απασχολούν τόσο την Τουρκία όσο και την ΕΕ» και αφορούν «την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας, η απόφασή μας είναι μία στενή συνεργασία. Το δεύτερο αφορά το ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και το τρίτο αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ».

Τη δέσμευση της ΕΕ στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη, επαναβεβαίωσε ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Στέφαν Φούλε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ